17.08.2015 10:54

Започна записването на кандидат-студенти в НАТФИЗ

Видян 1318 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В НАТФИЗ Кр. Сарафов започна приема на документи и постави начало на кандидатстудентска кампания, която ще определи първокурсниците в 67-та учебна академична година.


От 17 до 21 август ще се приемат заявленията на кандидат-студентите. Пъстроцветните опашки от нетърпеливите да се запишат могат да се видят от далеч, независимо от силния дъжд. С напредването на кампанията младите момичета и момчета ще се превърнат в част от атмосферата на "Раковски" 108 А, съобщиват от учебното заведение, цитирано от БГНЕС.


Между 1 и 10 септември, когато са насрочени изпитите, столичани ще се радват на спонтанни и неочаквани пърформанси. По традиция, откъсите от басни, сонети, монолози, диалози и т.н., се репетират на открито между минувачите непосредствено преди да се представят пред изпитните комисии в Академията.


Какъв ще бъде броят на подалите документи и колко кандидати ще се съревновават за всяка свободна позиция ще може да се определи едва след 21 август, когато ще приключи набирането на документи.


Тази година двата факултета "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства" ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в 14 бакалавърски и 10 магистърски програми.


Бакалавърските програми са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Танцов театър, Режисура за драматичен театър, Сценичен и екранен дизайн, Сценография за куклен театър, Театрознание и театрален мениджмънт, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика.


Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Актьорско майсторство за театър и кино, Публична реч, Режисура в сценичните изкуства, Режисура в куклено-театралните практики, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство, Образователен и терапевтичен куклен театър и Естетика на приложната фотография, която е нова за Академията.


Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Иван Добчев и проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев ще поеме и първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Доц. Майя Енчева ще води клас Актьорство за куклен театър, доц. д-р Мира Каланова – Сценичен и екранен дизайн, а проф. д-р Петя Цветкова ще ръководи Театър на движението – Танцов театър.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог