Свързани новини

15.11.2016 15:27

Започна делото срещу Бат Сали

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започна делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев, по-известен като Бат Сали, обвинен в хулиганство и неизпълнение на полицейско разпореждане.


Традиционно делото започна с искане на защитата на Методиев, то да бъде прекратено и върнато на прокуратурата, предаде  БНР.


Съдът отказа и стартира разпитът на полицейските служители от Костенец, направили през май т.г. опит да спрат с палка, нарушаващият Закона за движението по пътищата депутат, а след това отнесли неговите закани, включително и да останат цивилни, когато се опитали да съставят акт на негов познат футболист от Самоков.


Един от тях, Валентин Георгиев разказа, че това, което най-много го притеснило било заканата на Бат Сали да го уволни, размахвайки депутатската си карта.


Методиев разпоредил на спътниците си да снимат полицаите с телефоните си. Депутатът поискал да види всички актове и фишове, съставени по време на дежурството на патрула с мотива, че е депутат и му се дължи отчет.


По време на заседанието стана ясно, че след спречкването си с полицейския патрул, Александър Методиев пратил съобщение на шефа районното в Костенец Васил Попов и поискал среща:


"Васко, чух се с г-н Костов да се видим и да му покажа снимковия материал на служителите. По моите констатации той иска тяхното уволнение и това на ръководството им. Не разбирам, защо не ми вдигаш. Искам с теб да се оправя. За другите не ме е грижа" - написал Александър Методиев на шефа на полицията в Костенец.


Пред съда Попов обясни, че няма представа кой е Костов. А на въпрос на държавното обвинение как се казвал главният секретар на МВР по онова време, отговори, че не си спомня. На 1 май 2016 г., когато стана инцидентът, а и сега главен секретар на МВР беше Георги Костов. Такъв е и досега.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева