25.09.2008 15:25

Заплашват „Фрогнюз“, че ще пострадат и други

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телефонна заплаха за нова саморазправа са получили вчера сутринта около 11 ч журналистите от сайта "Фрогнюз". Мъжки глас с източен диалект заявил, че освен Стефанов могат и други журналисти да пострадат.


Главният редактор на информационния сайт Огнян Стефанов бе пребит зверски късно вечерта на 22 септември. Побоят е извършен от четирима маскирани, представящи се за полицаи. Името на Огнян Стефанов нашумя, след като ДАНС обяви, че е установила, че Стефанов и Младен Мутафчийски стоят зад анонимното интернет издание "Опасните новини". В него се публикуваше компрометираща информация за бившата барета Алексей Петров, зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков, шефа на българското ФБР Петко Сертов и държавния глава Георги Първанов. Стефанов и Мутафчийски отрекоха да имат нещо общо с анонимното интернет издание, а сайтът бе спрян.


Явно и много други усти трябва да бъдат запушени със сила и страх. Това съобщи редакторката от електронния сайт на Стефанов Ани Кочева. От редакцията веднага се обадили в Четвърто РПУ и съобщили за заплахата, но от там им отговорили, че трябва да дойдат на място и да подадат жалба. Журналистите от "Фрогнюз" са категорични, че вчера никой от МВР не ги е разпитвал, нито е събирал информация за пребития журналист и темите по които е работел.


От "Фрогнюз" потвърдиха, че вчера през целия ден са имали проблеми с обслужването на сайта. Десетки притеснени читатели им се обаждали да ги питат какво става и защо не могат да четат новините и да пишат коментари във форума.


Екипът на "Фрогнюз" вчера е изпратил уведомление до Столичната община за провеждане на протестно шествие. То ще бъде в четвъртък от 10 ч пред сградата на Министерството на вътрешните работи.
"Нека всички, които милеят за свободата на словото и са против тези варварски методи на саморазправа, да ни покрепят", приканват колегите на Огнян Стефанов. Днес София прес организира пресконференция на тема "Свободата на словото и истината не могат да бъдат пребити"
Полицията работи върху 4 версии за покушението. Стефанов е стабилизиран и днес ще бъде изведен от изкуствената кома.


Засега няма очаквания за трайни увреждания за здравето на главния редактор на „Фрогнюз“ Огнян Стефанов, заяви шефът на Военно-медицинска академия ген. Тонев пред bTV. Стефанов е стабилизиран и днес ще бъде изведен от изкуствената кома.
От 3 до 6 месеца ще трае възстановителният период. Ген. Тонев категорично заяви, че целта на побоя е била не сплашване, а именно убийство.
/дата бг


 


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни