Свързани новини

06.04.2009 16:23

Записват в забавачките през интернет

Видян 1419 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Записването в детските градини тази година става през интернет или на място в избраната от родителя забавачка. Кандидатстването стартира от вчера и ще продължи до 18 часа на 21 май 2009 г. То важи за децата, които тръгват на ясла или в първа група. Първите резултати ще бъдат обявени на 23 май.
Според прогнозата на зам.-кмета по образованието Йорданка Фандъкова, направена преди седмица пред 19` - 4000 деца ще останат извън детските градини. „В момента са обявени около 4000 места за първа градинска група. До октомври месец се очаква да бъдат отворени над 15 нови групи“, каза вчера Фандъкова, цитирана от Фокус.
Тази година факторът време няма да дава предимство при записването. Всеки родител ще може да попълни своята бланка по два начина – или през интернет в информационната система, като попълни профила на детето си, или като отиде в желаната от него детска градина, където директорът ще въведе неговите данни. Новият момент в системата за записване тази година са критериите, които ще дават определен брой точки. Класирането ще се извършва на база събрани точки, а не дата и час на подаване на кандидатурата. Децата, които са посещавали държавна детска ясла, която е част от системата на здравеопазването ще ползват допълнителна точка. Отделно от това самите детски градини имат свои специфични критерии при записването.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак