Военната операция на Русия в Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика възмущение на Запад и нова вълна от строги санкции срещу Русия.

Свързани новини

26.02.2022 18:22

Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане" на отношенията на Русия: Медведев

Видян 21082 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните санкции могат да бъдат "отлична причина за окончателно преразглеждане" на отношенията на Русия с държавите, които са наложили ограниченията, заяви в събота заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия и бивш президент Дмитрий Медведев.




Военната операция на Русия в Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика възмущение на Запад и нова вълна от строги санкции срещу Русия. В дълъг пост в руската социална мрежа VK Медведев нарече ограниченията "мит, измислица, фигура на речта".




"Санкциите могат да бъдат отлична причина за окончателно преразглеждане на всички отношения с държавите, които са ги въвели. Включително прекъсване на диалога за стратегическа стабилност", пише Медведев.




Той добави, че по принцип е възможно "да се откажем от всичко", включително от Договора за нов СТАРТ.


 


"Да, и дипломатическите отношения по принцип не са особено необходими. Време е да затворим посолствата с ключалки за хамбари. И да продължим контактите, като се наблюдаваме взаимно само през бинокли и оптични системи на оръжията", каза Медведев.


 


 


Коментирайки решението на Съвета на Европа и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа да прекратят членството на Русия, бившият президент заяви, че макар това да е "явна несправедливост", тя все пак може да се разглежда като добра причина "най-накрая да затръшнем вратата и да забравим за тези безсмислени милостилници завинаги".


Това развитие може да бъде използвано и за "възстановяване на редица важни институции за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната", каза той, като например "смъртното наказание за най-опасните престъпници, което, между другото, се прилага активно в САЩ и Китай"

Той подчертава, че нито той, нито семейството му имат имущество в чужбина.


 


По-рано, в отговор на обявените от Великобритания персонални санкции срещу руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова написа: "Нито Путин, нито Лавров имат сметки нито във Великобритания, нито където и да било в чужбина".




На 24 февруари Русия започна "специална военна операция" с обявената цел да "демилитаризира" Украйна. Мнозинството от западните държави осъдиха "непровокираната" и "неоправдана" атака и наложиха нови санкции на Русия.


 


Ограничителните мерки варират от забрана на дейността на руските банки до затваряне на въздушното пространство, спиране на издаването на визи и лични санкции срещу руския президент Владимир Путин, както и срещу членовете на Съвета за сигурност на страната.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.02.2022 19:19

    Това момче като не му понася пиенето, да не пие, за да спре да се излага. Трети ден само глупости ръси.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец