Руският президент Владимир Путин произнася реч на Червения площад в центъра на Москва, Русия, 9 май. (Гаврил Григоров/Sputnik/Reuters)

Свързани новини

09.05.2023 11:45

Западните елити са забравили последствията от "безумните амбиции" на нацистите: Путин

Видян 1869 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните елити са забравили последствията от "безумните амбиции" на нацистите, заяви руският президент Владимир Путин по време на речта си на Червения площад в Москва по случай Деня на победата.

Русия вярва, че "всяка идеология на превъзходството е по своята същност отвратителна, престъпна и смъртоносна", посочи президентът.

"Глобалистките елити продължават да настояват за своята изключителност; те настройват хората едни срещу други, разделят обществата, провокират кървави конфликти и преврати, сеят омраза, русофобия и агресивен национализъм, унищожават традиционните семейни ценности, които правят човека човек", каза Путин.

Според руския лидер всичко това се прави от САЩ и съюзниците им, за да "продължат да диктуват своята воля, своите права и своите правила" и да прилагат на международната сцена това, което по същество е "система на грабеж, насилие и потисничество".

"Изглежда, че те са забравили до какво доведоха безумните амбиции на нацистите. Забравили са кой победи това чудовищно, тотално зло", подчертава той.


Във връзка с конфликта в Украйна Путин заяви, че "срещу Родината е разгърната истинска война. Но ние се противопоставихме на международния тероризъм. Ще защитим и жителите на Донбас и ще гарантираме нашата сигурност".

Целта на Запада е "да постигне дезинтеграция и унищожение на нашата страна, да анулира резултатите от Втората световна война, да разруши напълно системата на глобалната сигурност и международното право и да задуши всякакви суверенни центрове на развитие", настоя той.

САЩ и техните съюзници са виновни за избухването на конфликта в Украйна, заяви държавният глава.

"Прекалените амбиции, арогантността и всепозволеността неизбежно водят до трагедии. Това е причината за катастрофата, която украинският народ преживява в момента", посочи той.

Украинците са станали "заложници" на преврата, извършен в страната през 2014 г., и са били превърнати в "разменна монета" от Запада, който използва страната, за да реализира своите "жестоки егоистични планове".


 На снимката: Руският президент Владимир Путин произнася реч на Червения площад в центъра на Москва, Русия, 9 май. (Гаврил Григоров/Sputnik/Reuters)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.