Руският лидер отбеляза, че сделката е била обявена за начин да се ограничи покачването на световните цени и да се помогне на най-затруднените страни. На практика почти цялото зърно, доставяно от Украйна, отива в богатите страни от ЕС, казва той.

Свързани новини

07.09.2022 11:37

Западът измами бедните страни със сделката за зърно в Украйна: Путин

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните държави са излъгали, когато са заявили, че Украйна се нуждае от достъп до морския транспорт, за да намали рязкото покачване на цените на храните и риска от глад в бедните страни, заяви руският президент Владимир Путин.

По-голямата част от товарите, изнесени от Украйна в рамките на споразумението с Русия, постигнато с посредничеството на Турция и ООН, са отишли в ЕС, заяви Путин в речта си на Източния икономически форум във Владивосток, Русия, в сряда. Той добави, че условията на споразумението вероятно трябва да бъдат променени.

Путин направи тези забележки във връзка със споразумението, което позволява на граждански кораби да влизат и излизат от украинските черноморски пристанища, за да доставят зърнени товари. Схемата беше въведена в действие в края на юли, като Турция е домакин на център, който координира доставките.


Руският лидер отбеляза, че сделката е била обявена за начин да се ограничи покачването на световните цени и да се помогне на най-затруднените страни. На практика почти цялото зърно, доставяно от Украйна, отива в богатите страни от ЕС, казва той.

Много европейски народи са действали като колонизатори през изминалите десетилетия и векове, и действат по същия начин и днес. Те просто измамиха развиващите се страни за пореден път. И те продължават да мамят.


С подобно отношение проблемите с наличието на храна само ще се задълбочават, предупреди Путин.

На 30 август Продоволствената програма на ООН съобщи, че е изпратила втора пратка с хранителни помощи от Украйна. Корабът е превозвал 37 000 тона пшенично зърно за Йемен. Путин подчерта, че само два от над 80-те кораба, които са напуснали Украйна, всъщност са пътували с цел подпомагане на глада.

По-рано тази седмица руският външен министър Сергей Лавров обвини западните държави, че не са премахнали вторичните ограничения върху износа на храни и торове от Русия след постигането на споразумението с Украйна. ООН, която е подписала споразумението заедно с Турция, обеща да използва влиянието си, за да бъдат отменени ограниченията.


Икономическият форум, чийто домакин е Русия, е ежегодно събитие, посветено на регионалното сътрудничество в Азия. Путин участва в пленарна сесия на втория ден от събитието заедно с официални представители на Армения, Китай, Мианмар и Монголия.


Според анализ на CNN на данни на ООН, които проследяват износа в рамките на Черноморската инициатива за зърно, Путин не цитира точно актуалните данни, като към 4 септември 569 274 тона зърно и други хранителни продукти са били доставени в страни, които Световната банка класифицира като страни с по-нисък среден доход, което представлява около 27% от всички доставки.



 Снимка: ЕПА


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци