24.05.2011 17:43

Зам.-кметът Иван Сотиров е виновен за сцените пред джамията

Видян 2186 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-кметът на София по сигурността Иван Сотиров можеше да предоврати нараняването на депутатката от Атака Деница Гаджева и на още десетина души, между които 5 полицаи, ако беше на място. Не беше трудно да предпази града и света от инцидента пред джамията Баня башъ, показа нарочна проверка на 19’. 

Въпреки обвиненията на Волен Сидеров и на кандидат-кмета от ДСБ към Йорданка Фандъкова, тя дори не е била информирана от ресорния си заместник за възможността и риска от възникване на инцидент. 

А това лесно можеше да се предположи с ескалацията на напрежението между Атака и представители на мюсюлманите през последните 2 седмици. Можеше да се осъществи по-адекватна комуникация и съвместна работа между Общината и полицията. Това също не беше направено. Дали е станало случайно или нарочно, с цел провокация едва ли ще стане ясно.

По закон общината допуска митинги и шествия на уведомителен режим, но в специални случаи като този има право да откаже или да пренасочи мястото и часа на граждански протест. Сиреч, режимът се превръща в разрешителен.

“Не оправадавам Сотиров, но дали е редно общината да предполага един или друг опасен замисъл зад всяко искане за протест”, пита се кметът. 

Фандъкова е категорична, че “Общината няма да позволи повече своеволия”. А точно на такива станахме свидетели както от страна на Атака, така и на мюсюлманите, които взаимно се провокират. 

Няма европейска столица, в която да се позволява оглушителен звук от молитва на мюезин да се извива над града. Както и пешеходна зона в центъра да бъде окупирана и блокирана за движение на гражданите, посредством разстилане на ритуални килимчета. Все пак, отдавна вече не сме част от Ориента.

Най-шокиращо при случая с баталните сцени при Баня башъ е специалното време, което беше избрано – наверечието на Деня на българската просвета и култура 24 май, който е преди всичко празник на толерантността и духовността.

София е уникална с квадрата, който се образува в непосредствено съседство между красивата и мащабна черква Света Неделя, католическата катедрала, синагогата и джамията – всички те паметници на архитектурата с европейско значение.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни