Също така не е и архиктект, както известно време се представяше не само на официални срещи, но и беше изписван в документи на районната администрация.
Човекът просто няма никакво висше образование.
01/02

Свързани новини

06.03.2023 17:40

Зам.-кмет живее ли в сградата на Район Красно село, като да му е дом?

Видян 7543 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко независими един от друг източника разказаха пред журналисти от 19 минути, че заместник-кметът на Красно село Николай Веселинов обитава сградата на районната администрация, като да му е дом.


Там спи, там си приготвя храна, там приема и предава. Обърнахме се за коментар към отстранения от съда, но все още заемащ длъжността районен кмет Росина Станиславова по темата, за да потвърди или да отрече сведенията.


Цял работен ден не й стигна, за да даде прост отговор: ДА или НЕ.


Двамата са повече от отбор. Веселинов разправяше някакви юридически неща в нейна защита на пресконференцията, която даде след окончателното съдебно решение за отстраняването й поради назначаване на нейната собствена дъщеря по европроект, изпълняван от районната администрация, която оглавява.
Човек би си помислил, че го правеше от позицията на човек с правно образование. Но той няма.



Също така не е и архиктект, както известно време се представяше не само на официални срещи, но и беше изписван в документи на районната администрация.
Човекът просто няма никакво висше образование.


Преди назначаването си за заместник – кмет, след като Станиславова спечели изборите като кандидат на Демократична България в края на 2019 г., в трудовия договор за постъпването от новата 2020 г. е още по-шокиращо, че възрастният вече мъж няма записан дори ден трудов стаж. Което около 50-те е близо до републиканския рекорд. „0 години, 0 месеца и 0 дни“, както пише черно на бяло.
Интересно е на каква база той изобщо е назначен за заместник-кмет, освен по партийна линия на Доброто. И първоначалната му заплата, вероятно индексирана като всички други чиновнически, е 1920 лв. преди 3 години. Това е без обичайното ДМС, което е по 1/2 месечна заплата в общинската администрация.


Въпросите за ценза на Веселинов също бяха отправени към Станиславова за коментар като човека, който го е назначил.


И понеже е трудно да им се намери разумен и логичен отговор, сме я попитали каква е степента на близост между двамата, която е толкова коментирана тема не само в районната им, но и в цялата софийска администрация с още 23 района и Голяма община.
Според нашите източници те са буквално неразделни.


Така се явяват и на делови срещи. Например, при отказите за строителство на детски градини в поверения им район, който е един от най-нуждаещите се в София.


В същото време, дошли на власт с лозунги против презастрояването, те допуснаха чудовищни и при това противозаконни обекти, като например двукратно по-високия от позволеното блок на ъгъла на ул. Топли дол и ул. Подуево в Борово, както и на 50% повече от разрешената етажност кооперация на ъгъла на ул. Тодор Каблешков и ул. Родопски извор в същия квартал. Тези казуси са описвани не веднъж от нас, никога не са коментирани от Станиславова и нейния заместник „архитект”, както и случаите с детските градини, които блокираха.


За съжаление, това далеч не са единствените нарушения, които гражданите на Район Красно село регистрират.
Ако е вярно, че дори една нощ заместник-кметът е преспал в общината, това също е противозаконно, твърдят юристите. Никой няма право да използва като своя публичната собственост.
Очакваме отговорите на Станиславова.


Мария Пенчева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 властта е тотално корумпирана 07.03.2023 11:08

    Противозаконните обекти и презастрояването не са безвъзмездни. С какво ли се е облагодетелствала корумпираната представителка на ДБ Росинка?!

  • 001 Anonimen 06.03.2023 22:47

    това е картинката навсякъде, неграмотни и полуграмотни станаха управители на българското население, те искат да колят и да бесят, да крадат до откат, да пречат и да тормозят нормалните хора, да ги убиват например с отровни ваксини, защото фон лайнен и сие така искат, тежките психопати си лепнаха табелка демократи и се вихрят без ограничения

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,