Иван Демерджиев

Свързани новини

08.01.2024 11:15

Зам. главният секретар е замесен в трафик на мигранти: Демерджиев

Видян 1778 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че заместник главният секретар е замесен в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник главен секретар в МВР". Това каза бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в "Тази сутрин" по bTV.

"Тази информация е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Не може да се допускат такива хора с такава биография да достигат до постове, които са в подножието на най-високите постове в МВР. Когато се назначава един служител, се взима кадровата справка му и се вижда, че има такава информация. Когато се види, че има такава информация, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление", допълни Демерджиев.

По думите му, когато той беше вътрешен министър, въпросният човек е заемал по-нисък пост в системата, но не е имало достатъчно данни да бъде отстранен и сроковете за дисциплинарно производство са били изтекли.

Според Демерджиев мигрантският натиск се увеличава.

"Вътрешният министър твърди, че намалява. В същото време мигрантските центрове са препълнени. Ако са препълнени при намаляващ натиск, това значи, че охраната на границите се влошава. Остава някак незабелязано, но Сърбия разполага допълнителни свои сили по границата с България и Северна Македония, които да възпират мигранти. Всичко това ми подсказва, че начинът, по който се комуникира този въпрос, отново е неискрен и истината е по-различна. Може би затова Австрия, която нямаше никакви претенции към България, а единствено към функционирането на Шенген, сега заявява конкретни претенции към действия", коментира още Иван Демерджиев.

По думите му е унизителен начинът, по който са се водили преговорите за Шенген.

"Резултатът ще го нарека неуспех и капан. От кухнята до голяма степен разбирам, че финалният етап от преговорите е воден от страна на Румъния с Австрия без България да участва активно. Може би затова г-н Денков нямаше такава актуална информация, а я получавахме. Това е изключителна грешка. Много експерти участват в тези преговори и оттам е моята информация. Когато България не участва активно в едни преговори, съвсем нормално е нейният интерес да бъде злепоставен. За съжаление, станахме свидетели на това", допълни бившият служебен вътрешен министър.

Иван Демерджиев коментира и промените в Конституцията.

"За пореден път демонстрират юридическа некомпетентност, да не кажа правна неграмотност, която еволюира в последните парламенти. Неочаквано е да се посегне по такъв начин на Конституцията. Тези изменения са негодни да бъдат наречени съдебна реформа. Изваждането на министъра на правосъдието, който осъществява взаимодействието между изпълнителната и законодателната власт, спомага ВСС да работи още повече на тъмно. Вторият пример е все по-ярката политическа намеса в конституирането и различните кадрови политики на прокуратурата. Не виждам как прокурорите, които ще бъдат избирани от народни представители ще посегнат на тези народни представители и министри, след като видяха как главният прокурор може да бъде отстранен за една седмица", коментира той.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни