Свързани новини

08.07.2013 14:49

Залятата с киселина Костадинка с 250 000 евро обезщетение

Видян 1434 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След няколко годишни битки по гръцките съдебни институции най-после истината възтържествува и българката Константинка Кунева спечели делото, предаде Блиц. Решението на съда е шамар за гръцкия работодател, коментират гръцките медии, съобщи излизащият в Атина в. "Български новини". Отговорността за нападението със сярна киселина срещу Костадинка Кунева през Декември 2008 година, бе прехвърлена на фирмата работодател ИКОМЕТ от едночленния окръжен съд на Пирея. Според публикации в медиите съдът е присъдил дружеството да заплати 250 000 евро, от които 80 000 евро дружеството следва да заплати веднага.


В мотивите на съдебното решение се отбелязва, че фирмата работодател за почистване на станциите на ΗΣΑΠ носи отговорност за атаката срещу Кунева. Нападението е признато за трудова злополука, тъй като е станало веднага след напускането на Кунева от работното място и след като фирмата е отказала да промени смяната, която поискала работничката според думите й пред шефовете за последователни заплахи за посегателство на живота й поради синдикалната й дейност. Припомняме, че делото влезе за разглеждане в районният съд в Пирея на 5 февруари 2013 година.


Самата Кунева не присъства на изслушването, тъй като от няколко месеца се намира в Париж, където се подлага на редица сериозни хирургически интервенции. Разходите по нейното лечение се покриват както от българската и гръцката държава, така и от дарения на хора и фирми. Кунева бе нападната и залята с киселина преди пет години през м. декември 2008 година на връщане от вечерна смяна в предприятието за почистване на спирките на масовия транспорт. Неизвестни извършители хвърлили киселина по лицето и тялото на жената като дори я принудили да преглътне част от киселината.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни