Свързани новини

12.03.2020 10:23

Закриваме цялата търговска дейност, с изключение на хранителните стоки и аптеките: Конте

Видян 1169 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички магазини, с изключение на хранителните и аптеките, се затварят в Италия заради риска от разпространение на коронавируса. Това обяви премиерът на страната Джузепе Конте, цитиран от ТАСС.

„Много ценя вашите усилия. Но дойде момент да направя следващата крачка. Закриваме цялата търговска дейност, магазините, с изключение на хранителните стоки и аптеките“, обяви Конте.

Той обяви затварянето на всички ресторанти и барове в цялата страна. Възможна е доставка за дома. В същото време услугите за обществен транспорт и редица основни услуги остават гарантирани, включително работата на банките и застрахователните компании.

„Заводите остават отворени с всички предпазни мерки. Дейностите на селскостопанската индустрия са гарантирани“, добави премиерът. Той призова работодателите да изпращат служители на ваканции и да организират работа от разстояние, както и в близки отдели на компании, в които няма критична нужда. „Не е нужно да чакате веднага за намаляване на броя на инфекциите, дори и да продължат, не се отчайвайте, усилията ви със сигурност ще доведат до резултат, трябва ви само малко време“, каза Конте.

От 10 март в Италия вече са в сила строги карантинни мерки, включително забрана за движение на населението без основателна причина. Преди това ресторантите и баровете можеха да работят от 06:00 до 18:00 ч. При спазване на задължителното разстояние за безопасност (поне един метър) между клиентите. По-рано беше обявено затварянето на всички развлекателни съоръжения, фитнес зали и басейни, културни институции, училища и университети. Много магазини и заведения за хранене в Северна Италия, където коронавирусните инфекции са най-чести, обявиха, че затварят по собствено решение. Улиците и площадите на италианските градове бяха празни, броят на пътниците в обществения транспорт намаля с 50% до 80%. Салоните на влаковете и самолетите са празни. Достъпът до площад „Свети Петър“ е затворен и папата провежда традиционните неделни проповеди и колективни аудиенции в ефира на интернет сайтове и телевизия, предаде Фокус.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.