Получаването на газ от "Северен поток 2" не е по-неморално, отколкото от "Северен поток 1".

Свързани новини

19.08.2022 16:37

Задействайте Северен поток 2 възможно най-скоро: Зам.-шефът на Бундестага

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия трябва да разреши на блокирания газопровод "Северен поток 2" да започне да изпомпва руски природен газ, за да "не се налага хората да мръзнат през зимата и за да не пострада сериозно промишлеността ни", заяви в петък заместник-председателят на германския парламент Волфганг Кубицки.

Коментарите му предизвикаха остра реакция от страна на Киев, където външният министър Дмитрий Кулеба заяви, че "пристрастяването към руския газ убива"

Тръбопроводът е завършен, но в края на февруари Берлин отказа да разреши пускането му в експлоатация в отговор на нахлуването на Русия в Украйна.


Кубицки, член на Свободните демократи (СвДП) на министъра на финансите Кристиан Линднер, призова за активиране на газопровода "възможно най-скоро", за да се напълнят газовите хранилища преди зимата.

Той заяви, че "няма основателна причина да не се отвори "Северен поток 2", тъй като Германия вече получава газ по по-стария газопровод "Северен поток" от Русия до Германия. Получаването на газ от "Северен поток 2" не е по-неморално, отколкото от "Северен поток 1". Това е просто различна тръба", казва той.

Вносът по "Северен поток" наскоро спадна до едва 20 % от капацитета - спад, за който руският "Газпром" обвинява забавеното връщане на газова турбина, но според официални представители на Германия и ЕС той е политически мотивиран.


Кубицки заяви, че откриването на "Северен поток 2" ще провери дали руският президент Владимир Путин е готов да увеличи доставките на газ за Германия. Миналия месец руският лидер заяви: "Все още имаме един готов маршрут - това е "Северен поток 2". Можем да го приложим. "

Няколко членове на СвДП разкритикуваха забележките на Кубицки. "Северен поток 2" е мъртъв", заяви Мари-Агнес Щрак Цимерман, депутат от СвДП, която председателства комисията по отбрана в Бундестага.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение