Свързани новини

17.02.2021 11:55

Задава се армия от здравно неосигурени лица: Манолова

Видян 1025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Борисов да си озапти министрите и да накара депутатите си да гласуват държавата да плати здравните осигуровки на хората в принудителен неплатен отпуск от затворените в пандемията фирми. Заплатите на депутатите са с по 500-600 лв. по-високи от есента. Да направят един жест към българските граждани и да платят 26 лв. на месец здравните осигуровки на работниците, които са в неплатен отпуск заради пандемията.


Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук. Тя се обърна и към опозицията в лицето на БСП.


Опозицията в парламента да внесе промени в закона за извънредното положение и държавата да поеме здравните осигуровки на 44 хил. души в неплатен отпуск, получили подкрепа по мярката „Запази ме“, както и на останали 350 хил. души, които в момента не са на работа заради мерките. 26 лв. на месец на човек няма да „бутнат“ бюджета на държавата, но тези пари са непосилни за хора без доходи, допълни Манолова.


Задава се армия от здравно неосигурени лица в условията на пандемия. Офисът на „Изправи се.БГ“ е залят от сигнали на хора без доходи, които взимат бързи кредити и се заробват, които са в безизходица, защото не могат да лекуват себе си и семействата си, заяви още тя.


Малките и средните фирми са оставени без подкрепа. Тя остана обещание по телевизията, подчерта Манолова.


Припомняме, че в своя позиция до медиите вчера председателят на „Изправи се.БГ“ заяви, че е цинично хора, които получават по 24 лв. на ден, да са принудени да плащат здравните си осигуровки по 26 лв. на месец и че това ги оставя без достъп до здравни грижи по време на пандемията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец