Свързани новини

27.03.2014 11:36

Задържан е "служител" на здравната каса, завлякъл наивници със 100 000 лева

Видян 1081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служители на “Икономическа полиция” в Сливен са задържали 51-годишен мъж, участвал в над 100 телефонни измами, като сумите взети от пострадалите надхвърлят 100 000 лв, съобщават от ОД на МВР.


На 24-ти март в 21,30 часа жена от Сливен е подала съобщение, че спрямо нея е направен опит за телефонна измама.  Жената е сигнализирала, че непознат мъжки глас я е потърсил на домашния телефон, като се представил за полицай, който поискал подкуп за задържаният и син. В резултат на проведените оперативни действия полицейските служители задържат 51-годишния И.Т. от Сливен в момент на получаване на парите от жертвата на телефонната измама.


В хода на разследването се установява, че И.Т. е участвал в над 100 телефонни измами на територията на цялата страна, като взетите суми от пострадали надхвърлят 100 000 лв. Той е предал сумата от 570 лв., получена от телефонна измама в гр.Айтос на 24 март. Установени са случаи на извършени от него измами в градовете Сливен, Карнобат, Айтос, Варна, Бургас, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Силистра, Плевен, Враца, Стара Загора, Хасково и други.


Задържаният е извършвал измамите за период от три месеца, в съучастие с други лица, като предимно се е представял за служител на здравната каса, изпратен от лекар, на когото е трябвало да бъде предадена определената сума пари. Освен парични средства, от измамените граждани са били прибирани златни накити, бижута, часовници и други лични ценни предмети. И.Т. е криминално проявен за извършване на кражби. По случая е образувано досъдебно производство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби