Свързани новини

13.11.2020 17:02

Задържаха турчин с 1/2 милион евро на Дунав мост 2

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Граждани на Турция, пренасяли около половин милион евро, са задържани на Дунав мост 2, съобщават от Прокуратурата.


Води се разследване за прикриване на произхода на имущество, придобито чрез престъпление или друго общественоопасно деяние.


На 11 ноември на ГКПП "Дунав мост 2" Видин – Калафат митнически служители са спрели за проверка пристигащ от Румъния товарен автомобил - влекач с полуремарке, с унгарски транзитен регистрационен номер. Превозното средство се движело от Германия за Турция. Камионът се
управлявал от гражданина на Турция. В него пътували двама негов сънародници, които заявили, че пътуват на автостоп. Отрекли са да имат забранени стоки, валута, ценности над допустимите ограничения.


По линия на митниците е получена информация, че пътуващите в товарния автомобил лица имат съпричастност към водено разследване за пране на пари в Германия.


При щателна проверка на автомобила, в товарното му помещение, са били открити лични вещи и крупна парична сума. В кабината са били намерени раница и найлонова чанта, съдържащи еврови банкноти от различни купюри. За тях единият пътник в камиона обяснил, че са
негови. Работещите по случая полицейски служители са установили точния размер на паричната сума - 450 020 евро. Тя е иззета, както и МПС, което е веществено доказателство по образуваното досъдебно производство.


Тримата чужденци са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпно деяние – прикриване на произхода, местонахождението и движението на паричната сума, придобита чрез престъпление. Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, те са задържани за срок до 72 часа. Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Окръжна прокуратура – Видин искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под
стража“ срещу обвиняемите. Налице е обосновано предположение, че те са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Обвиняемите нямат адрес в страната, спрямо тях има данни за съпричастност към трафик на пари и наркотици. Освен това са опитали да напуснат ГКПП пеш, с цел осуетяване на проверката.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби