Свързани новини

01.04.2021 16:32

Задържаха над 70 души за купуване на гласове

Видян 1307 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група за лихварство, бързи кредити и изнудване, която е работила през последните две седмици за купуването на над 7000 гласа е задържана от антимафиотите и спецпрокуратурата, съобщава БНТ. Акциите са били в Габровско, Хасковско и Пловдивско. За 24 часа са задържани над 70 души, повечето се разпитват като свидетели от разследващи в ГДБОП. Групата е наблюдавана дълго време, включително и  със специални разузнавателни средства.


До момента има подадени 144 сигнала за нарушение на изборните правила, съобщиха от МВР на брифинг пред журналисти. По 163 преписки се извършват предварителни проверки, образувани на 14 досъдебни производства за купуване и продаване на гласове, задържаните лица са 34, общо профилактираните лица са 1053 до настоящия момент, които са предупредени писмено с протокол.


В сряда прокуратурата обяви, че основно обвиняеми лица по образувани досъдебни производства за каналджийство, лихварство, пране на пари, наркоразпространение и други, изграждат престъпни мрежи по предлагане на имотни облаги с цел осигуряването на гласове в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.


За гарантиране сигурността, опазване на обществения ред и ефективно противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите в страната, на 30 март 2021 г., са проведени специализирани операции в три области. Действията са извършени във връзка с образувани досъдебни производства за пране на пари и лихварство, по които има събрани данни, че се извършва и престъпна дейност, попадаща в обхвата на купуването на гласове.


Компетентните прокуратури са поискали налагането на запор по закона за мерките срещу изпране на пари на сума в размер на над 425 000 лв., като от задържаните лица са иззети и около 240 000 лв. и евро в различни купюри, за които са налице данни, че са предназначени за купуване на гласове.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.04.2021 17:44

    Оставили са тези купувачи и организатори, които трябва, просто разчистване на конкуренцията.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак