Свързани новини

14.10.2022 15:33

Задържаха един от най-издирваните българи

Видян 887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

47-годишен мъж, обявен за издирване, е задържан от полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР.


От 2021 година той е един от тримата най-издирвани българи в платформата eumostwanted.eu.


Операцията е проведена на 11 октомври от служители на сектор „Издирване“ - ГДНП. Действията са реализирани на територията на село Зелено дърво, обл. Габрово, след продължително разследване за установяването на местонахождението и задържането на мъжа. Той бил обявен за издирване във връзка със 7-годишна присъда, постановена му от българските магистрати за международен трафик на хора през 2007 година, откогато е в неизвестност. Същата година е обявен за общодържавно издирване, а от 2013 г. - за международно от Интерпол, с „червен бюлетин“.


Криминалистите попаднали на следите му и след проведената специализирана полицейска операция мъжът, който се представял със самоличността на свой роднина, е установен и задържан в Зелено дърво. При последвал обиск на адреса, който е обитавал, е намерено незаконно притежавано огнестрелно оръжие и боеприпаси за него.


Арестуваният е 47-годишният Петър Досев Митев, съобщава Dir.bg. Той е набирал самостоятелно и с помощта на други хора млади българки с цел сексуална експлоатация в периода от октомври 2003 г. до 2 февруари 2005 г. в българския град Димитровград и в германския Аахен. Митев ги е подлъгвал с обещания за работа, а жертвите е транспортирал през границата.


Присъдата срещу Митев е постановена от Старозагорския окръжен съд задочно, припомня "Старозагорски новини". Той е трафикирал младите жени с помощта на своя братовчед.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец