Калин Стоянов

Свързани новини

25.11.2023 15:09

За първи път български вътрешен министър с изказване на водещо събитие на ЕК: МВР

Видян 2632 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поканата е лично от комисаря по вътрешни работи и е изключителна оценка за направеното от страната ни по противодействието на незаконната миграция и каналджийството.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще направи основно изказване по време на конференция за създаване на Глобален алианс за противодействие на каналджийството в Брюксел. Поканата е отправена към българския вътрешен министър лично от комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон.

В нея се посочва, че изборът министър Стоянов да направи основното изказване е обоснован от важните действия, предприети от България в рамките на пилотния проект с ЕК, както и от постоянните усилия на страната ни за справяне с престъпните мрежи на каналджиите.

Това е първата покана към български министър на вътрешните работи да участва като панелист в събитие на високо ниво, организирано от ЕК, от присъединяването ни към Европейския съюз.

Създаването на Глобален алианс за противодействие на каналджийството и провеждането на специфична конференция на тази тема с ключовите държави на произход и транзит беше анонсирано от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в годишната й реч за състоянието на Съюза през септември 2023 г, а в последствие бе обявено многократно от други представители на Европейската комисия.

В събитието, което ще се проведе в Европейската комисия, са поканени ресорните министри на държавите членки на ЕС и на основните държави на произход и транзит на мигрантите, ръководителите на агенциите на ЕС в областта на правосъдието и вътрешните работи, както и представители на международни организации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл