Фандъкова определи като безпрецедента за всички общини ситуацията с липсата на държавен бюджет за тази година, което не позволява на Столичната община да приеме свой

Свързани новини

17.05.2023 17:35

За некачествени ремонти не плащаме: Фандъкова

Видян 554 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Качеството на ремонтите е ахилесова пета на всички, не само на моето управление или на София. Големият проблем, към който апелирам, е капацитетът на всички строителни компании. Обществените поръчки се изпълняват по закон, има закон, той трябва да се спазва”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.


Тя увери, че има непрекъснати проверки. „Не казвам, че всичко е направено перфектно, но контролът на качеството е сериозен”, допълни Фандъкова.


Кметът отхвърли твърденията, че се работи предизборно по обекти. „Не плащаме за некачествени ремонти, с това също се спекулира”, коментира Фандъкова и допълни къде се изпълняват ключови проекти в момента:


"В момента се работи по разширението на Ломско шосе, на Филип Кутев започнахме пробива, очаквам да започнем и на Каблешков - това са най-важните обекти за града, заедно с метрото и Околовръстния път, защото това са обектите от третия градски ринг, които ще позволят облекчаването на трафика в центъра на града".


Фандъкова определи като безпрецедента за всички общини ситуацията с липсата на държавен бюджет за тази година, което не позволява на Столичната община да приеме свой. „Нямам голяма надежда, въпреки че слушам внимателно изказванията на правителството и на парламента. Надявам се да бъде приет, имаме готовност да предложим наш проект. Преходните обекти се изпълняват, но идват новите обекти, рискът е да спре всичко, затова всяка от общините намира свой начин да продължи работа”, допълни кметът.


„Целта на мащабната програма за обновяване на тротоарите е да осигури достъпност до най-посещаваните места. Много от районните кметове вече работят по нея, средствата са осигурени. Представих списък с обекти на Столичния общински съвет, в който сме заложили 48 млн. лева за ремонт на тротоари. Имаме осигурени средства, тук не става въпрос за искане на средства”, коментира Фандъкова. Тя изрази надежда, че докладът ѝ ще бъде подкрепен от общинските съветници.


"Моят стил не е да влизам в партийните разправии, диалогът ми с всички районни кметове е добър. Има кметове, които вършат работа, както и такива, които се оправдават".
Кметът на София коментира и пътната безопасност в столицата.

„За съжаление улиците на София продължават да се превръщат в писти за висока скорост, това е огромен проблем. Между 80 000 и 100 000 са отчетените нарушения на скоростта от регистраторите на Столичната община само за месец. Партнираме си добре със СДВР и Пътната полиция, от години апелирам да има повече камери за скорост в София”.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог