06.03.2009 10:48

За изборите ще бъдат проверени 4000 души за принадлежност към ДС

Видян 1970 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На предстоящите избори за НС ще бъдат проверени близо 4000 души, а за европарламент около 1000 души, заяви председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов, който днес присъства в НС, предаде БГНЕС.


Костадинов ще участва в дискусията по доклада за дейността на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА за периода от 20 юли 2008 г. до 20.12.2008 г.
За същия период са проверени 2876 български граждани от които комисията е установила принадлежност към службите на 233 лица, заемащи публични длъжности. В момента тече проверка за принадлежност 8 779 лица, проверяват се и 1914 прокурори, 3947 следователи и дознатели, а заявления със запознаване с документите през периода са подали 1525 български граждани с цел да ползват информацията за себе си или за свои близки с научна цел с журналистически проучвания и др. Предстои да се проверят и служителите на нашите посолства зад граница, а в момента тече проверка на служителите на частните радиа и телевизии, допълни Костадинов. Той каза това в отговор на упрека на Атанас Атанасов от ДСБ, че все още не са проверени служителите на Външно министерство, цитирайки Ивайло Калфин, според когото закона за принадлежност към службите е един глупав закон. Костадинов заяви "Този закон за мен е работещ, перфектен закон и изрази съжаление, че има известно забавяне в работата на комисията, защото там се работи успоредно и по приемане на архивните документи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева