ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ГЕРБ - СДС

Свързани новини

23.03.2022 10:36

За ГЕРБ отсега нататък Кирил Петков не е министър-председател

Видян 2868 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За ГЕРБ отсега нататък Кирил Петков вече не е министър-председател. Толерантността ни свърши. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков в декларация от името на парламентарната група.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПГ НА ГЕРБ - СДС

 

Уважаеми господин председател,

Уважаеми народни представители,

 

В началото на 45-тото Народно събрание, преди една година, по някакъв повод направих изказване, общо за принципите на правото и на правовата държава. В него, между другото, цитирах следната мисъл: Силата на по-слабия е в това, че може да наложи на самозабравилия се силен силата на правото.”


 


И казах, че силата на ГЕРБ в бъдеще ще се състои в това, че ние ще си служим със силата на правото. Г-жа Татяна Дончева, тогава заместник-председател на Народното събрание, слезе от трибуната, за да ме репликира, подигра ми се и каза, че Радо Чолаков може да говори колкото си иска, но всъщност няма право да говори, защото е от ГЕРБ, а ГЕРБ няма право да говори изобщо.


 


Е, г-жа Татяна Дончева вече я няма. Не ние, народът й каза кой ще има право да говори и кой не. И понеже народът ни даде правото да говорим, то ние, народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС ще говорим и сега ще ви покажем как изглежда силата на правото.


 


Като за начало да си припомним фактите от четвъртък и петък и тяхната правна квалификация.




В четвъртък, в два часа следобед разследващи полицаи са посетили Кирил Петков в кабинета му, по негово искане. В кабинета е присъствал Бойко Рашков. Тоест, разследващите полицаи са били повикани от горестоящ ръководител и са извършили разпит в присъствието на горестоящ ръководител. Това е нарушение на чл. 15 ЗМВР.


 


Ако полицаите не са били избрани на принципа на случайния подборимаме нарушение и на чл. 16 от ЗМВР.




Полицай няма право да извършва действия по разследване на министър-председател и бивш министър-председател. Това може да прави само следовател. Нарушение на чл. 194, ал. 1, т. 2 от НПК.




Разследващия орган той трябва да действа под ръководството и надзора на прокурор. Когато това не е така има нарушение на чл. 52, ал. 3 от НПК.




По указание на министър-председателя още същия ден е осъществено претърсване в домовете на г-н Борисов, г-н Горанов и г-жа Арнаудова. Още веднъж нарушение на чл. 15 от ЗМВР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева