Днес държавният глава ще участва и в Среща на върха за климата под егидата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в Ню Йорк.

Свързани новини

20.09.2023 09:34

За да влезем в Шенген, трябва да убедим обществото в Австрия, не само политиците: Радев

Видян 659 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев днес ще направи изказване в рамките на Общите дебати на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.  В централата на Световната организация държавният глава коментира въпроса за членството на страна ни в Шенгенското пространство:

"Това австрийско общество трябва да го убедим, че България е надежден член не само на ЕС, че България прави всичко възможно да охранява своите граници, че България заслужава да бъде в Шенген, за да може съответно обществото да помогне на политиците да вземат това решение, защото политиците в Австрия се притесняват от изборите, а там гласуват хората", каза президентът Радев, който вчера се срещна с австрийския си колега Александер Ван дер Белен в кулоарите на Общото събрание.

"Затова окуражавам премиера Денков да направи визита в Австрия възможно по-скоро, има начини. Да покани премиера Нехамер така, както аз го поканих, отидохме заедно на границата, имаме и редовен диалог с президента, така че да бъде чут нашият глас много повече, много по-силно", каза Радев, според когото сега не се води политика в тази насока.

Днес държавният глава ще участва и в Среща на върха за климата под егидата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в Ню Йорк.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.