Свързани новини

29.10.2013 17:30

За 6 месеца трима счетоводители източили 50 бона

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Престъпна банда от трима счетоводители беше разбита от спецакция на икономическа полиция към МВР-Плевен. За половин година престъпното трио, двама мъже и една жена, е извършило множество измами на територията на общината. Похватите, с които действали били главно избягване на внасяне на ДДС в държавния бюджет при сделки  -  вътрешнообщностни придобивания и последващо пласиране без документи или с фалшиви такива. Далаверите им са ощетили хазната на България с 50 000 лева, съобщиха инспектори. Тримата счетоводители-измамници са били под наблюдение близо два месеца, преди престъпната им система да бъде разбита.  Далаверите се въртели съвсем показно, изпълнението на незаконните им дейности се извършвали в две счетоводни кантори и в една в частен дом.


От офиса на единия провинен - счетоводен консултант и пълномощник на 29 фирми, са иззети множество фактури, за които има данни, че отразяват нереални сделки с държавни организации контрагенти. Ченгетата са конфискували и множество касови бележки, транспортни документи, сключвани междуфирмени договори и печати, които са на рискови фирми с установени данъчни задължения в особено големи размери. От дома на вторият счетоводител са иззети пълномощно, удостоверение за липса на задължения към НАП и един печат, също фалшифицирани.  От кантората на третия участник 40-годишна жена са открити нереални записи на отчетни документи и електронен подпис.  По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава под наблюдение на Окръжната прокуратура Плевен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към