Нискотарифната авиокомпания Wizz Air

Свързани новини

18.10.2023 17:30

Wizz Air кара туроператори да плащат за бъдещи пътувания за Израел

Видян 1072 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air продължава да продава онлайн самолетни билети от София до Тел Авив въпреки, че не осъществява полети. Превозвачът дори кара българските туроператори да заплатят резервираните места за бъдещи пътувания през октомври, ноември и декември след като въобще не се знае дали ще може да лети до Израел. За проблема алармира пред TravelNews Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ).

„Авиокомпанията Wizz Air продължава да продава самолетни билети от София до Тел Авив въпреки, че не изпълнява полети. Туроператорите получават имейли да си доплатим запазените места в самолетите на авиокомпанията за бъдещите пътувания до края на годината след като въобще не е ясно кога ще свърши войната в Израел“, заяви Павлина Илиева. Според нея по този начин превозвачът събира пари, които използва за оборотни средства. Отделно от авиокомпанията заплашват, че ако не бъдат доплатени билетите, туроператорите ще загубят преведените депозити. Тя подчерта, че ситуацията утежнява допълнително туроператорите, които трябва да възстановят средствата на клиентите за провалените екскурзии.

При директно закупени самолетни билети от клиенти през сайта на Wizz Air, след като дойде време за полета и той бъде анулиран, чак тогава от превозвача предоставят ваучер за бъдещо пътуване или при поискване връщат средствата, обясни още Илиева. Пътници, които са направили резервацията си чрез туристическа или онлайн платформа, трябва да се обърнат към нея за промени в своите резервации.
Teztour

Проверка на TravelNews установи, че в действителност на сайта на Wizz Air могат да се купят билети за полети след 7 ноември 2023 г. От авиокомпанията още не са изпратили коментар по случая. Другите големи авиокомпании анулираха полетите си до Тел Авив до края на месеца.

Българите масово анулират своите резервации за екскурзии до Израел, като туроператорите също отменят пътуванията с изчакване да се види развитието на войната. „Израел вървеше много добре като туристическа дестинация, особено в комбинацията, която предлагаме с Йордания“, обясни Румяна Балтова, управител на „Руал травел“.

Българите, които са се записали за екскурзии до Израел, могат да направят избор за презаписване към други дестинации, връщане на пари или предоставяне на ваучер за отлагане на пътуването за пролетта на следващата година, обяви за TravelNews проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и управител на туроператора „Географски свят“. Той успокои хората, че средствата са им защитени и няма да бъдат излъгани. Според него клиентите се отнасят спокойно и отговорно във връзка със ситуацията в Израел.

Управителят на „Сити тур“ Александър Георгиев, който също организира групи до Израел, обяви, че вече имат доста анулации. „Очакваме да бъде провалена цялата програма до края на годината, но ще изчакаме да видим как се развива ситуацията“, каза той. По принцип пътуванията до Израел са главно през есента и пролетта, защото през останалото време на годината е много горещо. Георгиев допълни, че ще пренасочват хората към други дестинации при желание или ще връщат пари. Според него интересът към Израел е бил винаги много голям заради светите места. Отделно комбинираната програма с Йордания е предизвиквала сериозни записвания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни