Свързани новини

26.04.2020 10:14

Взривиха сградата на ИПК Родина в София

Видян 1449 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Сградата на ИПК "Родина" беше разрушена поради нефункционалните й характеристики и конструктивни проблеми. 17-етажната сграда бе разрушена с взривно вещество чрез дистанционен механизъм. Периметърът около зоната е ограничен. Живущите са предварително уведомени за деня на събаряне на сградата чрез уведомителни писма, разлепени на входове и изходи на жилищни и административни сгради, спирките на градския транспорт, намиращи се в периметъра, съобщи БНТ.

Теренът с недостроената сграда е около 60 декара и е собственост на фирмата „Изток Плаза" на д-р Михаил Тиков, който е собственик и на най-голямата група частни лечебни заведения в страната „Булфарма".

Все още няма яснота за какво ще се използва разчистеният терен. В момента международна компания изготвя проучване и доклад, на базата на който ще се прецезират инвестиционните намерения.


През 1976 г. се зараждат инвестиционните намерения на държавата да построи печатница, която да е сред най-модерните на Балканите, и редакционен корпус, който да приюти всички журналисти в София. Строителството започва след шест години. През 1987 г. печатницата е завършена. Тя е част от общия проект за издателско-полиграфически комплекс, в които да се настанят вестници и списания, наред с „Работническо дело". Мащабният проект включва два корпуса – един на девет и един на петнадесет етажа и топла връзка между тях, триетажна сграда и две подземни нива, предвидени за гаражи, 600 кабинета и плувен басейн, разположени на 50 000 квадратни метра. Комплексът остава до груб строеж и до днес, припомня БНТ.


Снимка: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог