Свързани новини

18.06.2014 13:27

Взрив в дома на Демби

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неуспешен опит за покушение срещу едно от знаковите лица на българския ъндърграунд Димитър Вучев–Демби е бил извършен късно вечерта във вторник в столичния кв. Симеоново. В дома на Демби е подхвърлено взривно устройство, разясняват разследващи. При атаката няма загинали или ранени, нанесени са само материални щети. 


Сигналът за атентата е подаден малко след случката от съседи на Димитър Вучев, които съобщили за силен шум. Малко по-късно и самият Демби също се обадил.


След като на местопрестъплението пристигнали екипи на полицията, е установено, че става дума за подхвърлено взривно устройство.


Пред медиите Вучев коментира, че причина за покушението срещу него е изнесената в публичното пространство невярна информация, че продавал наркотици в бутилки от уиски. 


Димитър Вучев е емблематична фигура от тъмните години в страната. Той е арестуван многократно по редица обвинения за атентати, покушения, наркотрафик и побоища. Освен това Демби е основен свидетел по мегаделото срещу Златко Баретата и оглавяваната от него, според прокуратурата, организирана престъпна група Фирмата.


На последното заседание по него,  друг важен свидетел - Тишо Боксьора, се отметна от показанията и заяви, че всичко уличаващо, което е казал срещу Баретата и хората му, било заради обещания от страна на Демби, и не отговаряло на истината. Експерти коментираха, че отпадането на тези твърдения може да доведе до рязък обрат по делото, при което на първа инстанция Баретата бе осъден на 12 години затвор.


Припомняме, че по-рано тази година в свое интервю Демби заяви, че скоро срещу него ще бъде извършено покушение.


Според източници от МВР Вучев е бил близък с убитите наркобосове Антон Милтенов-Клюна и  Константин Димитров-Самоковеца. В края на 90-е години Димитър Вучев е сочен и за уличен наместник на Поли Пантев.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог