01/03

Свързани новини

03.11.2021 17:21

ВВС откри лондонски палат на „криптокралицата” Р. Игнатова, софийският й срещу НС със завършен ремонт

Видян 6631 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Досиетата Пандора разкриха чрез британската държавна медийна компания ВВС нови подробности около парите, откраднати от българската бизнесдама Ружа Игнатова, която „изчезна” пред погледите на родните власти на 25 октомври 2017 г. при последния редовен кабинет, качвайки се най-спокойно на редовен полет на Райън еър от софийското – тогава държавно летище, за Атина. Службите ни само се правиха, че я преследват, докато немските и американските я търсеха под дърво и камък, а тя


купуваше някои от най-красивите сгради в София като Руския клуб и бившето седалище на Алфа банк на площада на парламента,




чийто ремонт видяхме завършен точно тези дни. ВВС я нарича Изчезналата криптокралица. Измамата на Ружа Игнатова, чиято кариера почва като директор в компания на Цветелина Борисловаво, в частния си бизнес продава нещо несъществуващо - криптовалутатата OneCoin. Според ВВС нейната глобална измама възлиза на 4 млрд. евро и в Европа вече са в ход дела. На 17 септември в Мюнстер започна процес срещу адвоката ѝ в Германия, където вече тя е осъдена, Мартин Брайденбах по обвинения в пране на пари и превод на 20 млн. евро в Лондон за купуване на луксозния имот, който сега ВВС представи. Други двама са изправени пред обвинения в източване на милиони евро в схемата, от която според ВВС само във Великобритания са ощетени хора с над 100 милиона паунда. А брат й беше задържан от властите в САЩ и пратен зад решетките, наложи му се да свидетелства срещу нея и той разкри, че тя държи буквално пълни с пари жилища на много места по света – не само в България и Великобритания.
Авторите описват, че именно от делото на Брайденбах се е разбрало за апартамента с четири спални и басейн с подвижен покрив в сградата, известна като Абътс хаус. Публикацията е илюстрирана със снимки на вътрешността от имотната агенция Найт Франк, на една от които дори се вижда декоративна порцеланова чиния с образа на Ружа Игнатова.


В жилището с площ от 650 кв м. в тузарския Кенсингтън




е било пълно не само с покупки от Jimmy Choo, Louboutin, Prada, и Calvin Klein, но и с картини на Анди Уорхол и Майкъл Мьобиус. По-късно се разбира и от коя точно лондонска галерия са купувани произведения за стотици хиляди паундове, като се повдига въпросът дали Игнатова умишлено не е влагала пари в бижута, ценни вещи и картини, които лесно и бързо могат да се изнесат, за да не бъдат конфискувани.
Ключовото е разкритието, че Ружа Игнатова е притежавала имот на британска територия с помощта на фирмата за офшорни услуги Aquitaine Group. Британското разследване срещу българката беше прекратено през септември 2019 г. с обяснение, че "не бяха установени каквито и да било активи на OneCoin в Обединеното кралство".
Два месеца по-късно в друго дело излиза името на компанията Abbots House Penthouse Limited на остров Гърнси. Американската правна кантора Locke Lord с офис в Лондон забелязва


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка, Горубляне съ-бърбън 04.11.2021 09:31

    Дебеланата Ружа не я мислете. За мен по важен е цитата: "...която „изчезна” пред погледите на родните власти на 25 октомври 2017 г. при последния редовен кабинет, качвайки се най-спокойно на редовен полет на Райън еър от софийското – тогава държавно летище, за Атина.". Ако може да се вярва на този цитат, за мен лично е голяма новина, че вече софийското летище е частна собственост. Ако това е вярно, значи София и България имат първото частно летище на света! Кон-грачи-лей-шян!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни