Свързани новини

09.11.2021 16:48

Вторият доставчик на тестове за учениците е изчезнал

Видян 2209 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единият от избраните от МЗ доставчици на тестове за учениците е избягал. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция за въвеждането на сертификат за наличие на антитела. "Единият от доставчиците подписа договора и изчезна и не ги достави", призна той и посочи името му - "Булснайт" с произход от България, пише "Сега".

Проверка на "Сега" показва, че въпросната фирма е регистрана в Младост-2 в София. Сред списъка на проектите, в които организацията участва като изпълнител, са проект за създаване на устойчиви работни места и езиково обучение на безработни лица във фирма „Спорт Трейдинг“ ЕООД за 32 хил. лв. и проект за подпомагане ефективното изпълнение на дейността на дирекция АФКОС (Защита на финансовите интереси на Европейския съюз) в работата ѝ по Европейските структурни и инвестиционни фондове (4788 лв.).

Въпросният доставчик е трябвало да достави половината от поръчаните миналата седмица тестове, или 200 хиляди теста. Кацаров коментира, че освен 200-те хиляди теста, доставени предните дни на училищата от единия доставчик, днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, които по думите му така или иначе са достатъчни за всички деца от 1 до 4 клас, че и за персонала. От думите му излиза, че за момента губим 120 хиляди теста, или поне не се знае дали и кога ще ги получим. Той не обясни смята ли МЗ да предприеме нещо по въпроса - да издири въпросната фирма, да търси обезщетение и т.н. Не стана ясно и дали МЗ е превело парите за тестовете на въпросния доставчик.

Министър Кацаров обяви и, че намерението на ведомството му е до края на седмицата, или до вторник другата седмица (първият учебен ден след изборите), да осигури цялото количество - 1.4 млн. теста, които да предостави на образователното министерство - разбира се, "ако някой като спомената компания не направи някаква глупост". От изявлението му следва, че МЗ е сключило още договори с други доставчици на тестове, но досега оттам не са съобщавали такава информация. Според Кацаров въпросните тестове би трябвало да стигнат за месец напред. "Тези тестове са само за деца", коментира още Кацаров.

"Много се напрегнаха образователните власти, много са притеснени, и е нормално, това се прави за първи път. Нека бъдем по-спокойни всички, да не бъдем толкова нетърпеливи и крайно критични към всяко нещо" призова още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 държава на мафията 10.11.2021 09:37

    И при Радев шуробаджанашките фирми се пласират и изчезват с милионите като при Мутрата. Няма никаква разлика между двамата продажника. След 30 г лъжи и кражби от всички да няма за кой да гласуваш е необяснимо. Свестните са с малки шансове, защото мафията и задкулисието са се погрижили да не помирисват власт!

  • 002 Anonimen 10.11.2021 00:35

    28 мошенически фирми, кой знае колко са всъщност, купуват по 2 за лев, продават за сто, 120, както държавата закупи въпросните течности, наричани ваксини, така може да купи и всякакви тестове, рай за измамници и крадци е тук.

  • 001 крайно интересно 09.11.2021 23:28

    всички смъртни случаи от пфайзер ваксините според английско проучване се дължат на 5 % от партидите, в тези партиди са вложени точните количества съставки, докато във всички останали те са по-малко. Тези партиди са разпратени навсякъде. Analysis 100% of Deaths Following COVID 19 Shots are from only 5 % of the Manufacturer Lots to VAERS The EXPOSÉ out of the UK published an analysis yesterday that they conducted in VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) looking at batch numbers of COVID-19 FDA authorized vaccines, which discovered the shocking result that 100% of the deaths reported following these shots came from only 5% of the batches, and we are talking about several thousand batches.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак