Свързани новини

04.06.2013 13:17

Втора жертва на демонстрациите в Турция

Видян 1600 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Втора жертва на антиправителствените протести в Турция. 22-годишен мъж е починал в болница, след като е бил прострелян, предаде Франс прес, цитирайки местни телевизии.


Мъжът е бил сериозно ранен след стрелба с огнестрелно оръжие, от неидентифицирано лице, съобщи местната телевизия NTV, цитирайки изявление на администрацията на губернатора в провинция Хатай.


Властите официално потвърдиха и втората жертва - Абдула Комер от град Антакия, намиращ се на турско-сирийската граница. Съмненията за убийството падат върху силите на полицията.


Очакванията за днес са тежестта на демонстрациите да се измести, тъй като има данните, че днес в недоволството ще се включват и служители от държавния сектор. Според информацията те се готвят за двудневна стачка.


3195 души са ранени в хода на безредиците през последните две денонощия в Турция, съобщи Си Ен Ен, като се позова на медицинските служби. По данни на телевизията 26 от ранените са в тежко състояние. Един от ранените е починал от раните си, съобщи Турската медицинска асоциация.


Турската полиция отново е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите, които замеряли полицаите с камъни в Анкара и Истанбул. Вчера протестиращите блокираха подстъпите към площад Таксим. Те строяха барикади от павета, за да преградят пътя на полицията към площада. Паркът Гези е зелено петно в най-бързо разрастващият се град в Европа, който отделя едва процент и половина от територията си на обществени паркове по данни на доклада за градската култура по света. Намерението в него да бъде построена джамия, беше капката, която преля чашата на недоволството към правителството, ръководено от Ердоган.


Междувременно, въпреки напрежението, вчера турският премиер замина за Мароко и пред мароканския си колега, той отново обяви протестите за изкуствено предизвикани от опозицията, която загуби изборите в Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.