Хеликоптер MV-22B Osprey лети на 3 август 2012 г. във военновъздушното съоръжение на морската пехота в базата на морската пехота в Куантико, щата Вирджиния. Длъжностни лица твърдят, че MV-22B Osprey на морската пехота, превозващ петима морски пехотинци, се е разбил

Свързани новини

10.06.2022 10:36

Втора катастрофа на американски военен хеликоптер в един и същи район в рамките на два дни

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хеликоптер на военноморските сили се разби в четвъртък и всички на борда му оцеляха близо до мястото в калифорнийската пустиня, където ден по-рано падна хеликоптер на морската пехота "Спей", убивайки петимата души на борда, съобщиха властите, предаде ABCnews.




Четирима души са се намирали на борда на хеликоптера на ВМС, който е паднал около 18:00 ч. на полигон по време на рутинен тренировъчен полет от военновъздушното съоръжение на ВМС в Ел Сентро, съобщават от базата. Хеликоптерът е MH-60S Seahawk, разпределен към 3-та ескадрила морски хеликоптери, базирана на военновъздушната база North Island.




Един от членовете на екипажа е получил наранявания, които не са животозастрашаващи, и е бил откаран в болница, съобщиха от базата.




Първоначално мястото на катастрофата е описано като намиращо се на около 56 км северно от Юма, Аризона.




Ден по-рано всички петима морски пехотинци на борда на вертолет с тилтротор загинаха при катастрофа в калифорнийската пустиня близо до границата с Аризона, съобщиха от Корпуса на морската пехота в четвъртък.


 


 MV-22 Osprey падна в 12:25 ч. в сряда по време на тренировка в отдалечен район в окръг Империал, близо до община Гламис, на около 185 км източно от Сан Диего и на около 80 км от Юма, Аризона.




Хеликоптерът е базиран в Кемп Пендълтън в състава на 39-а авиационна група на морската пехота и е част от 3-то авиационно крило на морската пехота със седалище в авиобаза "Мирамар" в Сан Диего.




"Скърбим за загубата на нашите морски пехотинци при това трагично произшествие", заяви в изявление генерал-майор Брадфорд Джей Геринг, командващ генерал на 3-то авиокрило на морската пехота. "Сърцата ни са с техните семейства и приятели, които се справят с тази трагедия. "




В изявлението се казва, че по принцип Корпусът на морската пехота ще се свърже с членовете на семействата, преди да идентифицира убитите. Полагат се усилия за възстановяване на оборудването и започва разследване на причината за катастрофата. В изявлението на морската пехота не са предоставени допълнителни подробности.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране

Финанси, бюджетиране, спестяване, инвестиране, все