Свързани новини

26.07.2013 12:31

ВСС осъмна с некролози на Камен Ситнилски

Видян 1263 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес сме внесли предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу трима от участниците в разговорите", каза председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров за СРС-тата, свързани с Камен Ситнилски.


Тодоров обясни, че преценка на Висшия съдебен съвет е дали ще го образува.


Едното предложение за дисциплинарно производство вече стана ясно, че е за Камен Ситнилски, който е член на ВСС.


Другото дисциплинарно производство е за апелативния прокурор на Бургас Емил Христов, а третото за окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев.


Преди около седмица Етичната комисия към ВСС прецени, че има достатъчно данни, че тримата са нарушили етичния кодекс на българските магистрати.


Заедно с традиционния вече протест преди заседанията на ВСС съветът осъмна тази сутрин с некролози, разлепени по улица "Екзарх Йосиф" и върху самата сграда на съвета, на които пише: "В памет на съдебната система" и има лика на Камен Ситнилски.


На некролога е написано още: "Той предаде честността, правосъдието и доверието към съдебната система". Над образа на Ситнилски пък пише: "На 25.07. се навършват 40 дни откакто хората искат да защитят длъжността, която Камен Ситнилски узурпира и предаде".


Главният прокурор Сотир Цацаров, който днес както обикновено дойде на заседанието на ВСС и от колата влезе направо във входа на сградата, не видя некролозите. Той бе изненадан, когато журналистите му казаха и го попитаха какво мисли за тази акция, предаде Вести.бг.


"Това е идиотия пълна", каза той. "Нищо не мога да ви кажа, но каквото и да се случва по отношение на г-н Ситнилски, както и каквото и да се случва вътре във ВСС, това е възможно най-нелепата форма на изразяване на някакъв ... не бих я нарекъл и позиция, на някаква режисура, ако щете", каза главният прокурор.


Главният прокурор коментира, че това не оправдава в неговите очи "нещата, за които г-н Ситнилски е обект на дискусии във ВСС". Цацаров посочи, че не е видял това, за което репортерите го питаха: "да говорим за улица, облепена с некролози, това е падане до такава степен, че не може да бъде".


Председателят на етичната комисия Ясен Тодоров уточни, че вече са внесли предложение, а сега видял некролозите. "Какво да ви кажа отвратителна история", каза той. Тодоров отказа да коментира дали некролозите са израз на позиция и каза само, че "това са пошли работи и въобще ние действаме както повелява законът".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец