От партията на Бойко Борисов настояха премиерът Кирил Петков да обясни на депутатите идеята на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова за обявяване на форсмажор по всички междуфирмени договори заради кризата в Украйна

Свързани новини

17.03.2022 18:03

Всички в НС скочиха срещу форсмажора на Нинова

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Моето лично мнение е, че форсмажорът не е най-доброто решение в настоящата ситуация”, заяви в кулоарите на НС депутатът от Продължаваме промяната (ПП) Александър Ракшиев. Той не смята, че са положени достатъчни усилия, за да се види дали мярката е достатъчно издържана.


 


От партията на Бойко Борисов настояха премиерът Кирил Петков да обясни на депутатите идеята на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова за обявяване на форсмажор по всички междуфирмени договори заради кризата в Украйна.



“Обявяването на такъв тип радикални мерки без обсъждане, без внимателна преценка на цялото въздействие, включително и психологически, създава усещане за напрежение - нещо, което в този момент не ни трябва”,  обяви а свой ред Христо Иванов от ДБ. Той подчерта, че форсмажорът не е съгласуван с тях и от ПГ няма го да подкрепи.



Иванов очаква МФ да предложи своите идеи за механизъм за балансираност на финансовите реалности на фирмите и върху техните предложения да има обсъждане.



“Не знаем какво случва понятието форсмажор. Няма го в законодателството. Затова искаме Нинова да дойде да обясни в пленарна зала”, настоя депутатът и зам.-шеф на ДПС Йордан Цонев.



"Това, което предлага госпожа Нинова, е нещо отчаяно и по никакъв начин няма да помогне на икономиката", коментира и лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби