ТЕЦ Марица изток 2

Свързани новини

19.02.2024 10:39

Всички срокове изтекоха, не е свършено нищо по споразумението: КНСБ в ТЕЦ Марица изток 2

Видян 1067 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз съм напълно наясно, че Николай Денков няма да си подаде оставката преди ротацията. Миналата седмица за пореден път имахме среща с Министерство на енергетика и премиера Денков, и по споразумението от 3 октомври - протестите, не е свършено нищо. Едни обещания голи, едно завоалиране на проблема 5 месеца и нищо. Това каза пред БНР Деян Дяков, председател на синдиката на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2".

"Всяко искане наше в споразумението – 6 точки , самият премиерът по време на подписването  сам си даде срок за изпълнението. Всички срокове изтекоха, последният беше 31 януари т. г. Нито енергийна стратегия е приета в НС, нито ангажимент е поет, как ТЕЦ "Марица изток 2" ще изпълнява ангажимента си към военно министерство", коментира Дяков.

И предупреди: "Всички знаем, че енергийната система се разпада без "ТЕЦ Марица 2". Не направиха никакви постъпление, реални действия за оздравяване на дружеството и за справяне финансовото му състояние след юни т. г. когато ТЕЦ -ът излиза изцяло и само на свободния пазар."

"Две решения има на НС от 2020 и 2022 година, които правителството не спазва. В едното е записано, че държавата се ангажира да не нарушава целостта на ТЕЦ "Марица изток" до 2038 година", аргументира се синдикалистът.

"Ние като синдикат, национално представен – КНСБ, не можем да се месим в работата на частни енергийни дружества дали да работят. Проблемът е, че затваряйки една частна американска компания се налага реформа в единия от двата рудника. Тук е ролята на държавата, да оздрави това дружество, за да си изпълни дружеството ангажимента за рекултивация на терените", припомни Деян Дяков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.02.2024 21:26

    от слугите на деменцията какво очаквате?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец