Свързани новини

07.09.2010 17:38

Всички срещу Дянков

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В обществен враг №1 очевидно се е превърнал финансовият министър Съмеон Дянков. В един и същи ден срещу него скочиха класовите врагове в парламента. Рамо до рамо в желанието си да свалят вицето на Бойко Борисов са сините, БСП и ДПС. От ГЕРБ пък имат своето логично обяснение защо непрекъснато Дянков е мишена на опозицията – според управляващите е нормално, когато дадена политическа сила иска да удари правителството, да насочи атаките си към финансовия министър.


Според Камен Костадинов от ДПС Симеон Дянков е главният виновник за проблемите на България в момента. „Беше решил да се прави на отличник за сметка на българския бизнес, постави нереализуеми цели, като влизането в ЕРМ2. Но на практика той се оказа един кабинетен учен, в Световната банка е решавал нещата на хартия“, изтъкна Костадинов по Нова телевизия. Засега не е ясно дали ДПС ще поиска оставката на Дянков от парламентарната трибуна, или по друг начин, уточни Костадинов.


Най-сигурната парламентарна процедура за отстраняване на един министър е вотът на недоверие към целия кабинет, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. “Министър Симеон Дянков без съмнение е една от основните ни мишени, защото той е един от авторите на “реформата” – в кавички, на здравеопазването и довеждането на сектора до днешния му срив. Той е един от авторите на безумията, които се вършат по отношение на научните изследвания и висшето образование – средствата тази година са намалени 3 пъти в сравнение с миналата”, категоричен бе Станишев. Според него Дянков е безспорно един от основните министри, който търпи провал във всяка сфера, с която се е захванал – като се почне от финансовата политика и се стигне до антикризисните мерки.


“Отговорност за погрешните действия на финансист носи и премиерът Борисов, затова правителството трябва да спре да играе сценката на доброто и лошото ченге – лошият Дянков, който не дава пари, и добрият Борисов, който ги търси. Премиерът е този, който дава санкция на министър Дянков, на министър Борисова, на Божидар Димитров, на министър Игнатов за всичко, което правят. Особено в тази форма на управление – едноличната, отговорността е на министър-председателя”, категоричен бе соцлидерът.


„Проблемите не идват от самия Симеон Дянков, той е напълно наясно с реалното положение на нещата. Дянков не е нито за увеличение на данъците, нито за увеличение на разходите, други идват с такива предложения. Просто искаме той да бъде по-твърд, с повече характер, за да спира неразумните идеи“, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров.


„Ние подкрепяхме Симеон Дянков, доколкото той изрази воля за ограничаване на разходите по време на криза и стремежа му да постигне един балансиран бюджет. Ние не можем да подкрепим обаче провала на тези намерения, ако те, декларирани от него и правителството, не бъдат постигнати“, коментира отношението на тъмносините към финансовия министър и зам.-шефът на ДСБ Димитър Бъчваров. Имаме много сериозни тревоги и опасения, че това може да се случи, добави той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите