Свързани новини

28.02.2020 11:45

Всички шефове на басейнови дирекции искат да подадат оставка заради Гешев: Ревизоро

Видян 2680 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Днес предстои среща на екоминистъра с всички директори на басейнови дирекции и екоинспекции в цялата страната, които поискаха да се видят спешно с него. По думите на Емил Димитров-Ревизоро те дори са заявили, че искат да си подадат оставките след ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева. „Те всички искаха да дойдат днес и да си дадат оставките“, заяви Димитров пред Нова телевизия.


"Изпитваме несигурност при вземане на решения и осъществяване на контролни дейности. Ситуацията доведе до това да работим в непрекъснат стрес и несигурност“, е записано в писмо на всички директори на териториални структури до министър Емил Димитров. „Аз също се бях приготвил да си я давам. Ако всички директори си подадат оставката, аз с кой да работя? Със секретарката си ли?“, попита Ревизоро.

Операция срещу корупцията е започнала рано тази сутрин в "Басейнова дирекция" в Пловдив, съобщи БНР. Участват екипи на МВР под ръководството на специализираната прокуратура. По неофициална информация има задържани. Акцията продължава и в момента. В нея участва и КПКОНПИ.

Само преди няколко дни, на 25-и февруари, пловдивската окръжна прокуратура повдигнаобвинение за безстопанственост на Цветелина Кънева, директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район. Според разследващите тя не е предприела действия за ликвидирането на незаконен сондаж в Захарния комбинат в Пловдив. Тя остава в ареста за 72 часа, в рамките на които ще се прецени дали да бъде поискано от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". В основата на досъдебното производство е случай от края на 2018 година, когато при проверка на "Басейнова дирекция" в Пловдивския захарен комбинат е бил засечен незаконен сондаж и незаконно използване на вода.


Този случай направи впечатление с демонстрацията на сила от страна на прокуратура и МВР, които направиха ареста на директорката публичен, а за целта изпратиха и тежковъоръжени полицаи, носещи включително пушки помпи. Арестът на Кънева предизвика и трус в коалицията, след като и Димитров, и шефът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов обявиха, че ластика на отношенията е опънат и може да се скъса.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.02.2020 22:28

    разровиш ли го ще мирише.

  • 002 Anonimen 28.02.2020 15:30

    Накараха ги да работят най-после, след толкова години. А сега реват И като напуснат не могат да бъдат обвинени Така ли?

  • 001 Anonimen 28.02.2020 12:08

    Да подават, но преди това пълен финансов одит до девето коляно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни