Свързани новини

25.11.2013 15:35

Всички рейсове в столицата ще водят към метрото

Видян 1315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София трябва да има удобен довеждащ транспорт до метрото и затова от подземната железница са възложили проучване на потока от пътници. Целта е да са направи проучване колко хора се возят с автобусите, трамваите и тролеите. Каква част от тях не могат да се качат в превозните средства в час пик. Маршрутите на автобусите трябва да бъдат променени така, че хем да обслужват по-голяма част от хората, хем да осигуряват връзка с метрото.


Изследването ще се прави с интервю с 12 въпроса. Те ще са от типа: колко често ползвате градски транспорт, колко често пътувате с метро, колко пъти се прекачвате, на какво разстояние живеете от метростанция и др. Анкетираните ще трябва да отговорят и на въпрос от сорта какво би ги накарало да слязат от колата си и да се качат на градския транспорт. Данните от стандартизираното интервю ще бъдат вкарани в математически модел.


Проучването ще се прави за работещите и за бъдещите линии на подземната железница – до ул. Сребърна, както и до летището. Промените в наземния градски транспорт ще се правят поетапно. Там, където метростанциите се строят, маршрутът на автобусите и тролеите ще бъде изменен преди пускането им в експлоатация. Целта е транспортът до тях да е по-удобен. Проучването ще продължи 10 месеца и ще се прави от обединение Транстро-инфра. За него Метрополитен ще плати 229 000 лв. без ДДС.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец