Свързани новини

11.11.2021 18:12

Всички машини са отдавна декларирани пред ЦИК: Сиела Норма

Видян 1831 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Откровено фалшива новина”, обясни пред bTV шефът на Сиела Норма Веселин Тодоров, след като ден по-рано се появи информация за нови 199 машини за гласуване в склад на фирмата доставчик. По думите това не са никакви нови устройства, а вече коментираните от последните дни. Те са на територията на столичното висше транспортно училище Тодор Каблешков.
Самият Тодоров е бил привикан в МВР при служебния министър Бойко Рашков. Това се случи, след като шефът на вътрешното министерство разпореди спешна проверка, която да изясни въпроса с новопоявилите се устройства.
 „Това са същите машини, за които се говори от 15-ина дена. Става въпрос за едни 150 устройства, пристигнали на аерогарата и едни 36 също пристигнали на летище София, само че преди да започне шумотевицата и едни останали 13 машини от пролетта. Общо 199”, коментира Тодоров.
„Както всички останали партии, така и ГЕРБ е получила демонстрационни устройства за гласуване, с които да бъдат обучавани гражданите”, заяви на свой ред Георг Георгиев, в коментар за негова снимка, ня която заедно с Даниел Митов пренасят такова устройство. Напомняме, че в кампаниите за предишните избори и за този вот из цялата страна беше пълно с такива демонстрационни апарати. По паркове и градини от София до Разград представители на ГЕРБ, ДБ и други партии и инициативни комитети обучават електората. И досега нямаха притеснения и съмнения.
"Ние сме ги декларирали за всеки случай на ЦИК, но те са известни на комисията много отдавна
. Общо има 427 машини, заедно с онези 228 в двора на склада на ЦИК. Така че няма нито една нова машина", обясни той, като посочи, че всички са за сервизни части. „Те са предвидени от десетилетия в програмата на производителя и са собственост на производителя, а не на Сиела Норма. Теоретично не е възможно да се гласува с резервните апарати", добави Тодоров.
Според правосъдния министър Иван Демерджиев обаче действията на Сиела са преднамерени и трябва да се изследват връзките между фирмата и предишните управляващи.  „С появата на допълнителни машини за гласуване се цели дискредитиране на изборите”, заяви той.

„ГЕРБ ни атакуваха многократно”, заяви в своя защита Тодоров. "Мен ме обвиниха, че съм


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец