Бенямин Нетаняху

Свързани новини

12.03.2024 16:32

Всички лидери на Хамас са "мъртъвци": Нетаняху

Видян 993 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху потвърди намерението си да елиминира палестинското движение Хамас в Газа, въпреки международните усилия да се организира прекратяване на огъня.

В кратко видеообръщение, публикувано в социалните медии, Нетаняху заяви, че Израел е "на път към пълна победа".

"По пътя към тази победа ние вече елиминирахме номер четири в Хамас. Три, две и едно са на път да бъдат унищожени. Всички те са мъртъвци, ще стигнем до всички тях", заяви Нетаняху в 13-секундното видео.

"Номер четири" в Хамас, за който говори Нетаняху, вероятно е Салех ал-Арури, който беше убит при въздушен удар в ливанската столица Бейрут в началото на януари. В изявлението си министър-председателят "очевидно" потвърди, че Израел стои зад убийството на ал-Арури, пише вестник The Times of Israel.

Изказванията на Нетаняху идват на фона на разследването на съдбата на номер три на Хамас - Марван Исса, една от ключовите фигури, участвали в нападението на бойната групировка в Южен Израел на 7 октомври 2023 г. Исса е бил мишена на въздушен удар на Израелските сили за отбрана (IDF) през уикенда.

Според информационна агенция DPA Нетаняху е говорил за "номера едно и две" във връзка с лидера на Хамас в Газа Ехия ас-Синвар и ръководителя на бригадите "Ал Касам" Мохамед Дейф.


Коментарите на Нетаняху бяха направени в първия ден на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Египет, Катар и САЩ се опитаха да посредничат за примирие между Израел и Хамас преди понеделник, а ръководителят на ООН Антонио Гутериш призова за прекратяване на огъня по време на Рамазана.

Последните данни, предоставени от Министерството на здравеопазването на Газа, сочат, че повече от 31 000 палестинци са били убити от началото на войната през октомври.

Според информационна агенция DPA Нетаняху е говорил за "номера едно и две" във връзка с лидера на Хамас в Газа Ехия ас-Синвар и ръководителя на бригадите "Ал Касам" Мохамед Дейф.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец