Свързани новини

02.12.2021 12:05

Всички деца да бъдат върнати още утре на училище: ГЕРБ

Видян 2374 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това правителство показва,че образованието не му е никакъв приоритет. Видя се и в актуализацията на бюджета - 0 лв. и на последно място. Да ни е честита тази промяна." Това заяви бившият министър на просветата Красимир Вълчев на брифинг на ГЕРБ, като призова от името на партията всички ученици да бъдат върнати още утре в клас.


Вълчев посочи, че за разлика от началото на пандемията, вече има щадящи тестове. "Нямаме отговорна васт. Направихме така, че учителите да бъдат втора приоритетна група след лекарите. Правото на образование е важно, очевидно това не го смятат от служебното правителство". каза още Вълчев.


Психически проблеми, обездвижване ще са част от проблемите, които се създават за децата, останали у дома на дистанционно обучение, обясни още Вълчев. Обучението в електронна среда е ефективно не повече от 2-3 седмици, защото статистики показват, че след това учениците губят мотивация за учене, а по-малките не могат да си създадат и умения да учат, каза още той.


"Изборите минаха, призоваваме двамата министри (Денков и Кацаров - б.а.) да върнат всички ученици в клас без тестове, а щом има тестове да започнат да ги прилагат", добави Красимир Вълчев. От партията попитаха министрите защо децата и студентите могат да посещават мол, кафенета и фитнеси, но не могат да ходят на училище и университет.


Децата, които не получат добро образование има голяма опасност да станат недобри инженери, недобри лекари или не дай боже, недобри министри, каза зам- председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, предаде 24 часа.


Таван на дълга за целия мандат за подобна сума, включвал нефинансиране на стар дълг, каква бурна дскусия. 12 млрд лв. нов дълг за е скандално. Повърхностните изчисления показват, че това е


 



продължи >>

Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.