Свързани новини

06.10.2016 13:52

Всички чакаме оставки

Видян 2760 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В минутата след излизането на класирането в конкурса за генерален секретар на ООН, в което (по Ройтерс) Ирина Бокова е 2-а с отказана, а Кристалина Георгиева е препоследна 9-а с пълната подкрепа на нашето правителство, а според него – и на Меркел, 19 минути, който десетки пъти предупреждаваше, че ще се случи точно така, попита премиера дали външният министър Даниел Митов ще подаде най-накрая оставка за целия срам, който причини на нацията. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък повтори искането си от миналата седмица Кристалина Георгиева да подаде оставка като еврокомисар. А цялата опозиция – БСП, ДПС и АБВ пожелаха оставка и на премиера.



Депутат от управляващото мнозинство разкри пред 19 минути, че бившият член на ДСБ и ДБГ Даниел Митов, който за изумление на бившите си колеги от десницата лъсна на първия ред за промоцията на Цецка Цачева за президент от ГЕРБ, досега успешно продавал на премиера лъжата, че зад него стоят американците. Гласуването в ООН доказа за кой ли път онова, което 19’ пише от 2 години – този човек няма никакво влияние, никакви умения и никакъв бекграунд в международната политика. Мито си го знае и е очаквал точно в кой момент ще лъсне истината, понеже през последните месеци изпрати на работа в чужбина всичките си близки сътрудници.



Междувременно, според слуховете в ООН Ирина Бокова най-вероятно ще стане заместник генерален секретар на фаворита Гутереш от Португалия – също социалист и близък приятел на Сергей Станишев (толкова по повод на тъпата пропаганда на правителството за подкрепата на САЩ и Великобритания към Кристалина – великите западни сили препочетоха червените кандидати). А Кристалина Георгиева се натискала за същия пост, обаче всъщност искала подчинената организация ПРООН – Програмата за развитие, където се въртят големи парични потоци. След ужасяващо слабото й представяне на препитването и липсата на подкрепа от постоянните членове на Съвета за сигурност тази работа изглежда твърде малко вероятна.



Неласкав е най-меко казано добилият национална популярност коментар на Ричард Гоуан от Нюйоркския университет, който влиза в Европейския съвет за външни връзки и Центъра за международно сътрудничество: „В идните години дипломатическите академии ще използват българския принос към състезанието за следващ генерален секретар на ООН като КАЗУС КАК НЕ СЕ ПРАВИ...”.



Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който преди няколко дни блесна с фразата, че „всички бяха в БКП” по повод кандидатурата на най-младата членка на Партията Цецка Цачева за президент от ГЕРБ, добави нов безценен принос към словесната си съкровищница. Цветанов заяви: „Всички имаме вина, че не бяхме единни”.



НЕ, НЕ ВСИЧКИ НОСИМ ВИНА ЗА ЛОШОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ООН – ИМА СИ КОНКРЕТНИ ВИНОВНИЦИ И ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОИ СА ТЕ. И всички чакаме оставки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион