Свързани новини

02.04.2009 08:26

Всяка трета маршрутка – менте

Видян 2700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всяка трета маршрутка в София не разполага с необходимите документи за осъществяване на пътнически превоз, научи 19`.


Общо 106 са маршрутните таксита, които се движат не по правилата.


Така наречените допълнителни превози покриват 38 линии на територията на столицата, каза за вестника Георги Чакъров, шеф на отдел „Транспортна дейност – междуселищни и таксиметрови превози“ към общината.


Освен че са нелегални, тези маршрутки са и много опасни за пътниците. Традиционно шофьорите на тези возила карат много бързо и не спазват правилата за движение. Една от причините са техните графици, които те не могат да спазят поради честите задръствания в София. Преди време общината спря две фирми, обслужващи линии 45 - от Студентския град до с. Мрамор и 46 - от Лъвов мост до Нови Искър. Въпреки че договорите им бяха прекратени, превозвачите не спряха работа. 


За никой не са тайна рисковите ситуации, когато колите са претъпкани с двойно повече пътници, отколкото седящите места. Това често застрашава живота на хората, заяви пред 19' Румен Крумов, председател на националния съюз на таксиметровите превозвачи. По думите му това е сериозно нарушение, но проблемът не може да бъде преодолян. Причината е, че липсва всякакъв контрол, отбеляза той.


Друг „капан“ за пътниците е това, че често водачите не им дават билети. А именно това е застраховката на клиентите при евентуални злополуки. От общината предвиждат до месец маршрутните линии да намалеят от 38 на 35 след като тръгне метрото до Младост 1. 


Както 19` писа, за знакови фигури в този бизнес се сочат Антон и Михаил - синовете на бившия транспортен министър в кабинета „Костов“ Вилхем Краус.  Наричат ги „крале на маршрутките в София“ и с основание – печалбата им на месец е около 240 000 евро, за година сумата е 2 милиона и 800 хиляди. Според прогнозите на икономисти на една линия тя е 30 000 евро на месец, което умножено по 8, колкото са им маршрутите, показва каква тлъсти пачки трупат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби