Свързани новини

29.08.2021 09:48

Всеки трябва да си купи пушка, по дяволите: Болсонаро към своите поддръжници

Видян 1444 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въоръжените хора никога няма да бъдат поробени, заяви президентът на Бразилия Жаир Болсонаро, който изостава в допитванията за изборите през 2022 г., пред тълпа от своите поддръжници в столицата Бразилия, призовавайки всички да получат пушка възможно най -скоро, предаде RT.

Рейтингите на Болсонаро се сринаха на фона на пандемията от Covid-19, която видя, че Бразилия се превърна в една от най-засегнатите страни в света с почти 21 милиона инфекции и повече от 578 000 смъртни случая. Неотдавнашно проучване на XP/Ipespe показа, че само 24% от анкетираните планират да гласуват за 66-годишния Болсонаро, когато той се кандидатира за преизбиране следващата година, докато неговият ляв опонент, бившият президент Луис Инасио Лула да Силва, получи подкрепата от около 40%.

Десният президент вече заплаши, че няма да приеме резултатите от изборите през 2022 г., като твърди, че може да бъде фалшифициран срещу него поради предполагаемите уязвимости на чисто електронната система за гласуване в страната. Сега той е изправен пред разследване на тези изявления, които никога не са били подкрепени с убедителни доказателства.

Една група бразилци, които са все по-доволни, откакто Болсонаро встъпи в длъжност през 2019 г., са любителите на оръжията, към които той отново се обърна в петък.

„Всеки трябва да си купи пушка, по дяволите! Въоръжените хора никога няма да бъдат поробени “, каза държавният глава пред тълпа от привърженици извън официалната си резиденция, двореца Алворада.

Той призна, че оръжията „струват много“, но настоя, че онези, които се противопоставят на оръжията, трябва да спрат да говорят против хората, които искат и могат да си позволят да ги купят.

По време на предизборната си кампания Болсонаро се зарече да облекчи бразилските закони за оръжията, така че гражданите да могат да се предпазят от широко разпространените престъпления и насилие в страната.

© AFP / Sergio Lima



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Тихомир Томов 29.08.2021 20:18

    Едно е да имаш, друго е да го използваш за свободата си !

  • 002 Anonimen 29.08.2021 17:45

    Защо нямаме такъв Мин.председател, да се въоръжим за самозащита, така щяхме успешно да преборим корупцията и престъпността които отдавна щяха да са под земята, пръв щеше да бъде заровен Тиквун и цялата му престъпна кохорта от измамници и престъпници, аз като бивш снайперист щях да се забавлявам на стари години !

  • 001 Anonimen 29.08.2021 13:14

    официално 34000 починали след пфайзер ваксина в Бразилия, а иначе сигурно десет пъти повече

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак