Свързани новини

12.12.2012 15:59

Всеки трети пушач не стъпва в кръчма

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пушач забрана не го лови, пуша си толкова, колкото и преди. Това твърдят 69 на сто от зависимите от никотина у нас. След влизането в сила на забраната да се пуши в кръчмите, 16% са спрели да ходят изобщо на заведение, още 18 на сто са разредили срещите с приятели на маса извън домовете. Това показват данните от национално изследване на НЦИОМ, проведено между 30 ноември и 6 декември сред 1000 души в страната.


42% от пълнолетните българи посочват, че пушат, сред тях преобладават мъжете, хората на възраст между 30 и 49 години и ромите. 46% от интервюираните твърдят, че никога не са пушили, а 12%  се определят като бивши пушачи. Повече от половината от тях обаче са спрели цигарите заради здравословни проблеми, а други 37 на сто посочват финансови причини за отказа си. 61% от участвалите в изследването бивши пушачи твърдят, че отказът им от тютюнопушене е в резултат на техен личен избор, а забраната е накарала едва 4% да минат в групата на ексзависимите.


28% от пушачите обаче все пак са намалили цигарите в резултат на забраната. Пушенето ограничават хора на възраст между 50 и 59 години, както и заможни респонденти.  Когато са в заведение на закрито, половината от пушачите излизат навън, за да пушат. Д


Столичаните, образованите и хората на средна възраст по-често от останалите спират да ходят в заведения. Тези данни показват, че имат известни основания твърденията на ресторантьорите и собствениците на заведения за спад в броя на клиентите им. 11% от пушачите признават, че посещават заведения, в които се пуши въпреки забраната. Това твърдят млади жители на големите градове. За 22% от пушачите забраната не е проблем, защото те така или иначе не ходят по заведения.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион