Свързани новини

03.08.2009 17:22

Всеки трети ходи на врачка

Видян 6897 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 32 на сто от българите прибягват до услугите на врачки и екстрасенси, показва анкетата на списание „Слава“. Според нея 3% се допитват често до хора с паранормални способности, а 29% понякога търсят тяхната помощ. Допитването е поредното доказателство, че българинът има влечение към окултното и свръхестественото, поради което всеки трети от сънародниците ни се доверява на владеещите ясновидството и магията.
Практикуващи този занаят обаче добре се възползват от човешкото любопитство, както и от изпадналите в беда, които в безизходицата си търсят техните съвети. Репортери на 19` установиха, че сред предпочитаните места, където „гледачи“ и „лечители“ предлагат услугите си, са районите около няколко от болничните заведения в столицата. „Постоянно присъствие“ на екстрасенси може да бъде забелязано край 3-та и 5-та градски болници, както и в градинката до Александровска болница. Те безпогрешно откриват нужния им обект по угрижения вид и незабавно се залепват до него с предложение за гадателство или нестандартен начин на лечение. Най-често жертвата е роднина на сериозно болен човек, за когото официалната медицина е вдигнала ръце. Използвайки принципа, че удавникът се хваща и за сламката, „колегата на професор Дъмбълдор“ веднага предлага алтернативен метод на лечение, чиято цена варира в зависимост от имотното състояние на „пациента“.
Преди броени дни мним екстрасенс измъкна 10 000 лева и злато изпод възглавницата на лековерна жена. В дома на измамената позвънила непозната с дете, която заявила на стопанката на дома, че й е направена черна магия. Под претекст, че само тя може да й помогне, измамницата влязла в жилището и докато търсела предмети, „носители на магията“, претарашила дома и откраднала парите и ценностите.
Преди години пък се прочу бай Ангел Пророка от село Храбърско. Стотици жители на София и селата около столицата тръгваха през почивните дни към дома на „лечителя“, на което свидетел беше и репортер на 19`. Методите му на „лечение“ включваха опипване по интимните части на жените и удряне по телата им. Странни бяха и думите на бай Ангел, че болните са лекувани не от неговата ръка, а от тази на Христос. Той твърдеше, че Спасителят е българин и лично направлява действията му. Шокиращ репортаж на „Господари на ефира“ сложи край на бизнеса на „Пророка“ от Храбърско.
Тарифите на гадатели и лечители са най-различни. Гледането на ръка, практикувано от немалко циганки, върви между 2 и 5 лева. Известните екстрасенси обаче вземат между 20 и 30 лева за сеанс, като обикновено, за да бъде успешно лечението, искат посещение на своите клиенти на 10 или 20 сеанса.
По закон гадатели, екстрасенси и биоенерготерапевти трябва да плащат патентен данък от 2000 до 5600 лева в зависимост от местонахождението им. От тях обаче едва 20-ина на година декларират дейността си. От агенцията по приходите обявиха, че очакват приходи от патентен данък около 4 млн. лева за тази година. Оттам уточниха, че най-малък в тази сума е делът на компаньонките и биоенерготерапевтите.



Българските военни също се доверяват на екстрасенси, под чието внушение през 1990 г. започват да копаят прословутата „дупка“ при село Царичина. Едва години след преустановяването на изкопните работи се разбра, че към Генералния щаб на армията са работели хора с паранормални способности. Именно те внушили на униформените, че под Царичина се крие тайна, която може да превърне България в суперсила. Твърденията им са противоречиви – едни смятат, че в земята е скрита мумия на извънземно същество, други са убедени, че това е първият човек, а трети предполагат, че в земните недра е Кутията на Пандора, която е съдържала всички злини на света.


Известни със способността си да виждат неща, които за другите остават невидими, станаха ТВ звезди в предаването „Ясновидци“ по бТВ. В първото издание победител стана брокерът от Пловдив Ивелина Христова, а второто беше спечелено от Марияна Николаева от Варна. Особено популярен по време на риалитито от втория сезон стана приелият християнството турчин Христо Христов. Благодарение на дарбата си да гледа на кафе младият ясновидец изумяваше всички с умението си да вижда неща станали преди десетилетия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни