Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред

Свързани новини

23.03.2022 16:59

Все едно работим на различни планети с прокуратурата: Рашков

Видян 1405 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми”, заяви шефът на МВР Бойко Рашков, в коментар за взаимоотношенията с прокуратурата. Той е изслушван в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.


 


„В практиката се сблъскваме със случаи, в които не е налице неотложност, а обикновен случай на проверка от МВР и се стига до момент, в който може да се образува производство. Това задължава служителите на МВР да изпратят материалите на съответната прокуратура и да чакат тя да реши какво да прави с тези материали. Оттук нататък започва, в зависимост от различни фактори, едно неопределено по време чакане да се реши какво да се прави с тези материали”, посочи министърът.


 


 „М.г., около юни, започнахме проверки и да събираме материали за АМ Хемус. Материалите бяха много и не бяха по силите само на една служба. Затова ние разпределихме и на ГД Национална полиция.


 


Тя работи дълго и някъде през октомври бяха готови и изпратиха на прокуратурата. Колкото вие сте получили оттогава досега информация какво е свършила прокуратурата, толкова и ние. Това са 6 месеца. Готов съм да се извиня, ако междувременно е взела процесуално решение, но ние не сме уведомени. Все едно работим в различни държави, на различни планети и по различни проблеми“, коментира Рашков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева