Имаме много добра коалиция в парламента, посочи Борисов и даде за пример гласуванията в пленарната зала за предоставянето на военна помощ за Украйна, за закупуването на още осем изтребителя B-16, за продължаване на пътя към еврозоната и за 100% диверсификация от руското ядрено гориво.

Свързани новини

10.11.2022 09:23

Временен кабинет с мандат на Български възход: Борисов

Видян 1531 пъти | Коментари 4
Гласували 5 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако всички бъдем мъдри, ще имаме правителство”, заяви пред bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Готови сме с кабинет, аз няма да бъда номинацията за премиер. Ние можем да го направим с първия мандат, но той няма да бъде устойчив", посочи той.


"Най-лесно ще бъде третият мандат да отиде при Български възход (БВ). Това правителство ще бъде с кратък мандат - до лятото или до местните избори”, обяви лидерът на ГЕРБ.


Напомняме, че още през октомври 19' писа за възможен “преходен” кабинет около бившия служебен премиер Стефан Янев. Проектът е дело на шефа на АБВ и негов коалиционен партньор Румен Петков – някогашен оргсекретар и вътрешен министър от БСП.


“Оптимист съм, че ще се сформира редовно правителство, защото вярвам, че все още има системни партии”, заяви преди дни Борисов, вероятно визирайки старите партии в НС – ГЕРБ, ДПС и Левицата. “БВ се държи като системна партия нищо, че е влязла за първи път в парламента”, коментира веднага след това и зам.-шефът на Борисовата партия Даниел Митов.


Сега Борисов посочи, че за съставянето на кабинет са възможни различни варианти - с експертен състав и ясно договорена програма или с политически фигури. Той предложи министри да станат настоящите шефове на комисиите в НС.


„Ние винаги можем да отидем на избори. Моето предложение е по същия начин, както минаха комисии, ако искат, шефовете на комисии да станат министри, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори. Ще е минала зимата, никой няма да е загубил от нас", заяви сега Борисов.


“Трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява търпение да може и ние да свикнем, че сме победители, а другите са победени, че най-доброто е работещо правителство. Това го иска народът, това го диктува здравият разум. Всичко останало е катастрофа. За да няма его и да няма ядосани по трасето, въобще не трябва да се говори за първи, втори и който и да е било мандат. Но ние имаме вече много добра коалиция", коментира лидерът на ГЕРБ.


"Има един факт - гласуванията в парламента. Там резултатите от изборите и резултатите от гласуването съвпадат. Българите са за двата съюза - ЕС и НАТО. Този съюз се оформи още по времето на С. Македония с огромно мнозинство. Решението за предоставяне на военна помощ на Украйна събра 175 гласа "за". Решението за втората част на ескадрилата F-16 - 162 гласа, стабилно мнозинство от 4 партии. Решението за еврозоната - 157 "за".


Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво - 153 гласа "за". Ако продължи да работи така НС, как да обясним защо го разваляме", коментира Борисов. Той призна, че контактните групи на ГЕРБ не са сработили, но сега се разговаря добре.


"Може да има лидерска среща, но не докато текат експертните разговори", каза още бившият премиер.


Той изрази мнение, че в края на контактните групи в НС трябва да се подпише документ, в който да бъдат включени всички приоритети на партиите и след това да се гласува само по тях.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 10.11.2022 22:02

    Ако този участва в правенето на каквото и да е правителство, знайте че няма да произлезе нищо другом освен ГОЛЯМА ШАШМА !!!

  • 003 ИвайлоК 10.11.2022 13:33

    Или иначе казано, в духа на 10-ти Ноември: "Най-добре е да дойдат танковете...".

  • 002 На потника ръкавите 10.11.2022 11:00

    Как им се е докрало, направо припикват от нетърпение.

  • 001 държава на мафията 10.11.2022 09:55

    За Мутрата откраднатите от народа и скрити милиарди са над всичко и всички и за запазването им е готов и на невъзможното. Вместо в затвора с пълна конфискация той отново е по всички тв и се готви да лапа новите милиарди от ЕК съвместно с натовския генерал лъжец Радев и неговите масони съветници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате