Свързани новини

14.09.2020 14:34

Време е да спрем унищожението на природата: Гешев

Видян 963 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа!". Така главният прокурор Иван Гешев коментира проверката, която започна след медийни публикации за изсечена вековна гора край Котел.


Върховната административна прокуратур сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна проверка. За изясняването на казуса е необходимо да се проучат предвидените по лесоустройствения проект мероприятия, кога и какви дървесни видове са маркирани, какъв вид е сечта-изборна, групова или др., какъв е видът на добива- за бичене, фурнир или шперплат и за какво точно са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с РИОСВ, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед наличието на вододайна зона и др.


Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад, в който да бъдат отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 14.09.2020 14:47

    Гешев захващай се сериозно и постоянно с редовните връткаджии около властта ..............че скоро няма откъде да пиеш вода .........

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да