В момента България оказва помощ на над 90 000 украински жени и деца,

Свързани новини

21.04.2022 14:24

Време е да спрем да поставяме ултиматуми: Петков за коалицията

Видян 1394 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След година на политическа нестабилност и два неуспешни опита за съставяне на кабинети сме изправени пред необходимостта да работим в сложна четворна коалиция. Това беше решението на българските избиратели. Това заявява премиерът Кирил Петков във Facebook.


 


„По темата за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, от една страна имаме БСП, за които пращането на такава помощ е червена линия, която не могат да си позволят да прекрачат. От другата страна, имаме ДБ с червената линия, че България е изправена пред исторически момент и трябва директно да изпраща въоръжение в Украйна”, уточнява той.


 


Петков пише и „къде сме ние”:


 


 - В момента България оказва помощ на над 90 000 украински жени и деца, които са принудени да напуснат своите домове и близки заради Руския агресор;


 


 - В момента България помага на Украйна с хуманитарна помощ;


 


 - Българското правителство изпрати всички количества каски и жилетки за защита на украинското население, свободно налични в нашите запаси;


 


- От самото начало България е силен глас за Украйна в Брюксел и пред международния наказателен съд в Хага;


 


И тук сме изправени пред избора дали искаме в този момент да минем през червените линии на един от двамата коалиционни партньори.


 


Едновременно с това, в момента има 1 български кораб в руски ръце, и  1 български кораб – в украински. С български граждани на борда. Това са български животи.


 


- Ако искаме да проведем успешно спасителна операция за нашите съграждани, трябва да имаме единна позиция.


 


- Ако искаме да продължим да оказваме хуманитарна помощ и да разширяваме своята подкрепа за Украйна, трябва да имаме единна позиция и възможност за взимане на отговорни управленски решения.


 


- Ако искаме да дадем стабилност на всеки българин в условията на криза, трябва да имаме единна позиция.


 


Според премиера е време „да загърбим политическото говорене, време е да спрем да говорим за червени линии и да поставяме ултиматуми, които ползват само една политическа сила”.


 


„Най-големият интерес на България в този момент е да има отговорни и координирани действия на управляващата коалиция. В най-голям интерес за Украйна е да има стабилна България”, категоричен е премиерът.


 


„Осъзнаваме тежестта на историческия момент, но от ПП вярваме, че трябва да взимаме отговорните решения дори когато същите са несъвместими с политическия ПР и полезно говоренe. За нас е важно в тази сложна четворна коалиция да бъдем източник на стабилност за България, като едновременно с това се грижим за живота на нашите съграждани, независимо в кое кътче на света се намират”, пише той. 


 


„ПП ще продължи да бъде конструктивният и отговорен политически партньор. В настоящия момент ПП ще води активна политика за диалог между БСП и ДБ, за да се обединим около единна позиция. Защото съединението прави силата, а не разделението”, завършва Петков.




Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 22.04.2022 17:33

    Много злонамерени хора.Та кой познава и сега БУЦИ ? Всичките му рекети, кражби, усвоявания и присвоявания на ПАРИ продажни договори и тн ? Нали затова го пазят да не го съдят ? Ще цъфне като майска роза, той и патията му !

  • 004 Anonimen 21.04.2022 20:25

    Просто глупак. Досега играеше по свирката на Нинова и нейните червени линии, а сега ще търси коалиционност. Успяха да излъжат, както СДС подведе народа. Много скоро ще си ходят.

  • 003 Anonimen 21.04.2022 17:40

    Каквото направи за освободените моряци , това ще направи и сега дрисльото - само приказки и нищо наяве .

  • 002 Росица Василева 21.04.2022 15:16

    Много точно и ясно. Нищо общо с лъжите и гьонсурата на предното управление.

  • 001 Anonimen 21.04.2022 15:00

    Много лъже тоз канадец, ама пропуска, че не е за винаги и задължително премиер. Защо сътвори куп нови агенции и специално такава за неговия авер Лорер като средствата отпускани от ЕК в милиарди за всички министерства ги прибра при него? Та кой познава Лорер и кой има доверие в него като това, което се изнася в медиите за миналото му са много обезпокоителни

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева