Свързани новини

09.09.2009 15:15

Волен Сидеров е бил подслушван

Видян 1583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Волен Сидеров е бил един от подслушваните политици по разработката „Галерия“. Това съобщи самият той след заседание на парламентарната комисия за контрол на ДАНС, информира БГНЕС.


Подслушвани са негови разговори с журналисти, по думите му без да има пряк мотив за това. Иван Костов, председател на комисията оповести, че сигналът, който е даден, е на Петко Сертов, но той не е подписал становище за образуване на делото. Като мотив за подслушването Костов определи изтичането на информация от агенцията. Сидеров ще предложи да се оставят настрана самите специални разузнавателни средства и публична информация да станат останалите документи. Проблем, според него е това, че в закона не е точно регламентирана процедурата за разсекретяване. Комисията за контрол на ДАНС ще приеме писмено становище по делото "Галерия", след като изслуша определени лица. По думите на председателя й, това трябва да се случи в рамките на една - две седмици. По отношение на технологията по образуване на делото, Костов обясни, че в справките ясно личи авторството на Петко Сертов при подаването на сигнала. Дело се отваря по инициатива на оперативен работник, с разрешение на ръководител на дирекция. Директорите на дирекции обаче не искат разрешение от МС, а сами откриват делата. Иван Костов не пожела да каже кои са другите политици освен Волен Сидеров, намерили място в "Галерия", а на самия лидер на Атака той е казал, че се нуждае от справка, за да може да го посъветва дали трябва да казва такива неща или не.
На днешното заседание се взе решение, официалната позиция на комисията да се оповестява от председателя й, който определи атаките към себе си, че е издал класифицирана информация, като "човешки глупости". Очаква се, повече информация за делото "Галерия" да има утре, когато е редовното заседание на Комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси, чийто председател е Яне Янев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат